» Nieuws
< > 10-9-17 21:15 - Valken 4 in Vuur en Vlam
  (10-09) Westfriezen 7 - Valken 4;  uitslag: 3-8

Daar staan we dan, voor de tweede week op rij met 6! Wissels langs de lijn. Dit seizoen hebben wij (zoals het er nu uitziet) ruim voldoende spelers. Even een korte spelers update. Frank Koning, Thijs Vlam en Sven Conijn hebben na respectievelijk 4 en 3 jaar ons verlaten om andere sportieve activiteiten op te pakken, Thijs is ondertussen 7e geworden op het EK OCR (zoek maar even op), Frank is bezig om alles uit zijn carrière als sportschoolhouder/trainer te halen en Sven is ieder weekend in België te vinden waar hij groepen begeleidt tijdens het bergbeklimmen/survivallen/overleven etc. In plaats van deze knullen zijn aan ons teambestand toegevoegd: Jelle Reus, die na een aantal jaar Spirit 1 het mooi vond om bij zijn maten in het rood/groen te komen. Marc Zwagermaker die de gedurfde overstap maakt van Valken 3 naar Valken 4. En last, but not least, Kees Kok die net als Jelle vanuit Spirit ons team komt versterken.

Dan ons seizoen so far. We hebben vorige week, na een prachtige Valkendag op zaterdag, en na een paar eerste trainingen onder leiding van Jack Vriend, de eerste wedstrijd mogen spelen op ons prachtige complex. De uitdager was Always Forward 6, waar oud Valken-lid Axel Meissen zijn magistrale kunsten mag vertonen. Dankzij een goede en sterke eerste helft gingen wij rusten met een 6-0 voorsprong. Na het eindsignaal van scheidsrechter Kryn de Groot stond het scorebord (op’t C veld) op 9-0. Goals van: Frank (2x), Koen en Neef (beide 1) en van de nieuwe aanwinsten: Marc, Kees (beide 2) en Jelle (1x). De 0 werd keurig gehouden door invalkeep Tom die zijn waarde maar weer eens laat zien op het moment dat blessuregevoelige Loek weer een pijntje heeft. Ohja Loek! Die is ook weer terug bij ons, na een jaartje selectie is hij weer terug bij zijn maten.
Dan deze week, met een leger aan spelers moesten wij aantreden tegen Westfriezen 7. Afwezig was alleen Bruno, die volgende week weer zijn eerste minuten mag maken. Dus aanwezig waren: Bart (vd Gulik), Bart (aka Bibi), Bart (aka Neef), Bas, Frank, Kees (aka Kessa), Jelle, Menno, Marc, Edwin, Loek, Tom, Tjeerd, Dennis, Purk (aka Erwin Feller), Koen, Harm, Dolf (aka Ruud). Tel ze allemaal maar, dan weten jullie ook dat er vandaag veel wisselminuten gescoord werden (545 in totaal, vorige week 550 ). Enfin, Westfriezen had vorige week net verloren van KGB 7 (tegenstander volgende week) dus wij traden vol goede moed aan. Het balletje ging lekker rond in de begin-fase. En na het een en ander aftasten stonden wij al snel met 0-2 voor! Beide goals door Marc. Nu is het niet Marcs sterkste kant om een balletje af te leggen op een medespeler. Maar dit deed hij wel, en zo kon Purk zijn eerste van het seizoen opschrijven door goed mee te lopen en op het juiste moment op de juiste plek te staan. #0-3. Na een wat mindere fase in de wedstrijd, Wesfriezen kregen wat meer grip, kwam daar plots de 1-3.

Noemenswaardig momenten in de 1ste helft: Tom wisselde voor Loek omdat Loek iets later was en Tom eigenlijk geblesseerd. Dolf maakte het publiek gek met een puike steekpass op Koen (waarna de 2-0) en door een hakbal perfect uit te voeren. Frank die eigenhandig de tegengoal weggaf door een bal vlak voor Loek keurig achter de keep te tikken.

Na de rust kwam Valken sterker de kleedkamer uit. Vergeef mij dat ik de volgorde en de schoonheid van de doelpunten vergeten ben, maar Marc scoorde nog 3x, Purk nog 1 en ook Edwin mocht nog een keertje scoren. Loek werd helaas ook nog 2x gepasseerd waardoor de korfbal eindstand: 3-8 op het formulier werd gezet.

Noemenswaardig momenten in de 2e helft: Purk dolt een tegenstander het bos in waardoor het publiek klappend langs de kant staat. Een sloot van kansen worden gemist door een sloot van spelers. Nog een pracht goal van Westfriezen keurig over Loek heen. De verdediging die het balletje steeds beter achterin rond laat gaat totdat er een gaatje valt.

Al met al, een verdiende overwinning. Hoewel er nog wel punten zijn waaraan gewerkt kan worden, zijn wij niet geheel ontevreden voor een tweede wedstrijd.
Ook lijkt het mij dit jaar leuk om de doelpuntenmakers bij te houden, dus hieronder een topscorerslijstje.

Topscorers:
Marc: 7
Frank:2
Kees: 2
Purk: 2
Jelle: 1
Neef: 1
Koen: 1
Edwin: 1

Volgende week dus tegen KGB 7 op ons eigen prachtige terrein. Om 13:00 uur start de match die uitmaakt wie er door is in de beker (KBG heeft ook 2x gewonnen). Wij verwachten jullie allen langs de lijn.

Trainer Jack, bedankt voor de training en de coaching langs de lijn. Arbiter Kryn bedankt voor het leiden van de wedstrijd, zoon Wietse bedankt voor het vlaggen de eerste helft. En uiteraard alle supporters die vandaag en vorige week langs de lijn stonden. Tot zondag!

Groetjes,
Ruud


- Valken 4 -

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Geen reacties: (Klik hier om een reactie toe te voegen)