» Nieuws
< > 29-10-17 16:46 - Valken 1 in boeiend en doelpuntrijk duel gelijk tegen Woudia
  (29-10) Woudia 1 - Valken 1;  uitslag: 4-4

Voor Valken 1 stond de beproeving tegen Woudia in Westwoud op de agenda. In de tussenstand van de 4e klasse C het duel tussen de nummers 2 en 3. Het was jammer dat er een harde wind stond, maar voor de rest zou het een boeiende middag worden. In de beginfase was Valken de betere en dat leidde tot een 0-2 voorsprong. Eerst was Erik Appelman attent bij een rebound op een ongevaarlijk ogend schot van Kor Mantel dat de keeper van Woudia echter niet goed verwerkte. Later ging Jeroen Bosch op rechts goed door met een verdediger die dicht op zijn huid zat, maar de middenvelder wist de bal toch keurig binnen te schieten bij de eerste paal. Ondertussen had Mike Hoffer ook een schot van Woudia prima onschadelijk gemaakt.

Valken was weliswaar iets beter dan Woudia, maar kansen kreeg de thuisploeg wel. Kort voor de rust werd het 1-2, waardoor Valken teleurgesteld de kleedkamer opzocht. Na rust werd de draad echter weer goed opgepakt en zette Valken zijn tegenstander met goed verzorgd spel onder druk. Toch volgde de gelijkmaker, een uiterst ongelukkig eigen doelpunt van de voet van Joris Molenaar die de bal wilde wegwerken maar deze totaal verkeerd raakte en zijn eigen doelman verschalkte.

Het was een wedstrijd tussen twee ploegen die allebei er tot het einde in bleven geloven en zich niet van de wijs lieten brengen door tegendoelpunten. Zo zou de wedstrijd uiteindelijk in 4-4 eindigen. Eerst kwam Woudia op een 3-2 voorsprong, waarmee Valken het deksel op zijn neus kreeg. Het aanvallende spel werd niet beloond met een doelpunt en Woudia profiteerde ervan. Daarvoor had Mike Hoffer nog een bal laag uit de hoek geranseld en poeierde Sam Vroling de bal op de lat. Via de lat ging de bal naar de doellijn en menigeen dacht dat de bal achter de lijn belandde, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Ook Kor Mantel had een vlammend schot dat op de lat uiteen spatte. En eerder was Sam Vroling al dicht bij een doelpunt met een schitterend afstandschot, dat echter knap gekeerd werd door de Woudia-doelman.

Diezelfde Woudia-doelman vestigde de aandacht vervolgens op zich met een curieuze actie. Met de ingevallen Lennard Groot voor zich probeerde hij uit te schieten, maar hij raakte de inmiddels omgedraaide Valkenspits op zijn achterste en met een boogje ging de bal richting doel en zelfs over de lijn: 3-3, tot verbijstering van iedereen bij Woudia.

Lennard Groot showde niet veel later wederom zijn “tor-instinct” door een corner bij de tweede paal tot doelpunt te promoveren. Met deze 3-4 voorsprong leek Valken de buit binnen te hebben, maar helaas ging de ploeg verdedigend nog een keer opzichtig in de fout, waardoor helemaal aan het einde van de wedstrijd Woudia toch weer langszij kwam.

Met zoveel doelpunten in een open wedstrijd viel er veel te genieten. Toch zal Valken 1 de uitslag als een domper ervaren vanwege de bereikte voorsprong zo kort voor het laatste fluitsignaal. Tegelijkertijd had Valken, net als Woudia overigens, met passie gespeeld en steeds met geloof in het beste resultaat. Ook fysiek moesten de spelers aan de bak, waarbij verzorgers van beide ploegen opvallend vaak binnen de lijnen gehavende voetballers moesten oplappen. Valken 1 zit niet meer op de maximale score, maar met een gelijkspel in een uitwedstrijd tegen een ploeg bovenin is niets mis.


- Ron Laan -

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Geen reacties: (Klik hier om een reactie toe te voegen)