» Nieuws
< > 11-3-18 19:52 - Valken moet genoegen nemen met een gelijkspel tegen VVS ‘46
  (11-03) VVS 46 1 - Valken 1;  uitslag: 1-1

Het is door verschillen in aantal wedstrijden een zeer rommelige stand in de 4e klasse C, maar de goede waarnemers zien dat VVS ’46 een geduchte tegenstander is. Valken moest die opponent dus niet dichterbij laten komen en gelet op het feit dat HSV Sport 1889 nog veel dichter op de huid zit het liefst drie punten pakken in Spanbroek. Het zou een gelijkspel worden en dat was ook wel een terechte uitslag. Al had Valken vlak voor tijd de winnende goal kunnen en moeten maken. Maar het werd 1-1.

In de beginfase speelde Valken voortvarend en het spel was vooral op de helft van de thuisploeg. Na een minuut of 20 knalde Christian Steenkamp vanuit een sterke loopactie de bal op de paal. Aan de andere kant moest Mike Hoffer een paar keer reddend optreden en vooral de bal die hij uit een kopbal bij een corner nog tegen de lat wist te tikken was heel fraai. De rust werd ingegaan zonder dat er was gescoord.

Na rust kwamen er goede kansen voor Christian Steenkamp bij een kluts, waar de keeper goed in de weg lag en een VVS-verdediger beroerde de bal zodanig dat de oplettende keeper een eigen goal wist te voorkomen. Daar was trouwens al een reusachtige kans voor VVS ’46 aan vooraf gegaan waarbij de bal voor het doel langsging.

Bij de invalbeurt van Lennard Groot was het direct raak. Binnen een minuut scoorde de slimme spits met een kopbal op een loepzuivere voorzet van Kenny Koster. Langs de lijn waren vriend en vijand het erover eens dat zo’n succes geen toeval meer is; het was immers niet het eerste kunstje van Lennard Groot.
Het was wel jammer dat Valken de voorsprong niet lang kon koesteren. Na een felle aanval scoorde VVS ’46 tegen en zo werd het 1-1. Uiteraard ging die treffer gepaard met het irritante geluid van een of andere elektrisch aangedreven bromtoeter, die te pas en te onpas bediend werd door nota bene VVS ’46-fans van middelbare leeftijd. Dan sprak de indrukwekkend grootschalige zonne-energietechniek bij de thuisploeg meer tot de verbeelding.

Beide ploegen gingen de strijd in de slotfase ten volle aan. Er werd keihard geknokt en het was een prachtig en spannend schouwspel, al liet de kwaliteit van het voetbal hier en daar alsmede de scherpte bij enkele spelers ook wel te wensen over. Valken kan beter, zo weten we van eerder dit seizoen.

Toch zou er nog een enorme kans voor invaller Erik Appelman komen, die echter jammerlijk naast schoot in de categorie ‘missen is moeilijker dan scoren’. Laten we hopen dat aan het einde van het seizoen niet aan dit moment teveel hoeft te worden worden teruggedacht.

Valken had de overwinning dus nog eruit kunnen slepen, maar het bleef bij 1-1. Wat het spelbeeld betreft was dat zeker terecht en in ieder geval houdt Valken zodoende VVS ’46 op gepaste afstand. HSV Sport 1889 won van Zwaagdijk en gaat aan kop met een wedstrijd minder. Het ziet er naar uit dat de twee onderlinge duels die Valken en HSV Sport nog moeten spelen de sleutelduels gaan worden. Maar Valken moet sowieso nog de nodige tegenstanders verschalken. Volgende week komt eerst Woudia aan de beurt.


- Ron Laan -

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Reacties op dit bericht: (Klik hier om een reactie toe te voegen)
 
12-3-18 10:19
Naam: Ron Laan
Bericht: Voor de duidelijkheid: Die wedstrijd minder geldt voor Valken in vergelijking met HSV Sport.