Ľ Nieuws
< > 26-3-18 08:20 - Valken komt niet helemaal uit de verf bij RKEDO, wel winst
  (25-03) RKEDO 1 - Valken 1;  uitslag: 0-1

Valken 1 heeft een 0-1 overwinning uit het vuur gesleept in het uitduel tegen RKEDO. Aangezien Valken de laatste jaren niet wist te winnen in De Goorn, is dat een prima resultaat. Maar makkelijk ging het niet. Zelfs toen RKEDO in de slotfase met 10 man speelde doordat een speler geblesseerd uitviel en er al drie wissels waren geweest, kwam Valken nog in de verdrukking. Er was nog een katachtige redding van Mike Hoffer als doelman voor nodig om de drie punten veilig te stellen. HSV Sport speelde dit weekend niet, waardoor de Hoornse opponent moest toezien dat Valken de koppositie verstevigde.

In de eerste helft had Valken de wedstrijd wel in handen. RKEDO creŽerde niet erg veel en Valken wel. Christian Steenkamp mocht aanleggen op een goede voorzet van Mike Groot, maar schoot over. Uit een vrije trap mikte Kor Mantel de bal ietsje later tegen de muur en via de muur raakte de bal nog de lat. Daarna volgden twee kansen voor RKEDO maar Mike Hoffer hield zijn doel schoon. Uit een mooie aanval met Koen Vroling, die een van zijn beste wedstrijden tot nog toe speelde, en Erik Appelman, mocht Christian Steenkamp de score openen. Hij schoot daarbij tegen de keeper maar door het effect schoot de bal bij het raken van de grond alsnog het doel in. Het werd 0-1 en niemand had gedacht dat dat ook de einduitslag zou zijn. Vooral vlak voor rust had Christian Steenkamp een niet te missen kans, die toch te missen bleek. Overigens zag het publiek nog wel een ander mooi doelpunt, want de pupillen van de week maakten hun vlotte aanval vanaf de middenstip heel fraai af. Dat zie je wel eens anders.

Na rust had Erik Appelman de tweede moeten binnenschieten, maar de door Kor Mantel vanaf de achterlijn knap teruggelegde bal werd door Erik Appelman te soft ingeschoten. En zo volgden nog wel meer kansen en kansjes, maar het vizier van Valken stond niet op scherp. Gelukkig kon RKEDO hun kansen evenmin verzilveren en pakte Valken de zwaarbevochten volle winst.

Deze middag was ook goed te zien dat kunstgras echt iets anders is dan natuurgras. Vooral de Valkenspelers zijn dat niet gewend en ze konden de stuiterende ballen steeds moeilijk onder controle brengen. Al met al zal het team dan ook heel tevreden zijn dat deze hobbel is genomen.

Volgende week, let op: op eerste Paasdag, speelt Valken 1 thuis tegen FC Medemblik.


- Ron Laan -

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Geen reacties: (Klik hier om een reactie toe te voegen)