» Nieuws
< > 10-5-18 18:51 - Valken doet zichzelf tekort tegen HSV Sport 1889 (upd. fotos)
  (10-05) Valken 1 - HSV Sport 1889 1;  uitslag: 1-2

Valken 1 heeft in de thuiswedstrijd tegen HSV Sport 1889 zich de kaas van het brood laten eten. Valken kreeg meer dan voldoende doelkansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar HSV Sport 1889 profiteerde van de paar buitenkansjes die het kreeg waardoor met 1-2 het duel in het voordeel van de Hoornse titelconcurrent uitviel. Daarvoor waren een ogenschijnlijk makkelijk gegeven penalty en een over het hoofd gezien penaltymoment in de slotfase in het voordeel van Valken voor nodig. Maar het overheersende eindoordeel was dat Valken de gecreëerde kansen had moeten benutten.

De publieke belangstelling was groot, zowel van de kant van Valken als van de buitenstaanders. De vele toeschouwers kregen een prachtige wedstrijd voorgeschoteld, met vele kansen, vooral aan Valkenzijde. Lennard Groot had de wedstrijd open kunnen breken na goed doorzetten van Christian Steenkamp, maar de keeper lag in de weg en dat zou de goalie nog vaker doen. Na een harde charge van Christian Steenkamp zag HSV Sport 1889 een van zijn beste mensen uitvallen overigens.

Valken kreeg kansjes, voor Jeroen Bosch en Kor Mantel met een prima schot van buiten de zestien, maar de treffer bleef uit. Ook Erik Appelman had de score kunnen openen maar hij schoot over. Met de rust was het nog 0-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld: Valken was de bovenliggende partij, maar HSV Sport 1889 was niet kansloos. Met een wereldgoal kwam Valken op 1-0. Christian Steenkamp kopte kundig in, vlak onder de lat buiten het bereik van de keeper, op een afgemeten voorzet van Kor Mantel. Hierna had Valken met kansen voor Kor Mantel en Lennard Groot de score uit moeten breiden, maar dat gebeurde niet. Ineens kreeg HSV Sport 1889 een penalty, omdat keeper Mike Hoffer eerst de man en dan de bal zou hebben gespeeld bij een hoge voorzet. Langs de lijn verbazing alom, maar de bal lag wel op de stip en de kans werd gegrepen: 1-1.

Valken was aangeslagen maar niet uit het veld geslagen. Er kwamen nog genoeg kansen voor een nieuwe treffer, voor Lennard Groot en voor Christian Steenkamp, maar de HSV-keeper had een ijzersterke middag en hield zijn doel schoon. Lennard Groot had zelfs een beauty kunnen maken op een schitterende lange crosspass van Kor Mantel, maar de bal ging naast de verkeerde kant van de paal.

En dan treedt de aloude voetbalwet in werking. Als je zelf de kansen niet maakt, doet je tegenstander dat wel. HSV Sport 1889 schoot de 1-2 nog binnen, bij vermeend buitenspel en trouwens in eerste instantie nog een geweldige ingreep van Mike Hoffer. Alleen een ‘duidelijke’ penalty bij een overtreding op Roan Groot had de stand nog kunnen veranderen, maar de scheidsrechter zag het moment over het hoofd. Zure druiven voor Valken, een onnodige en ook wel onterechte nederlaag.

Er gaan nu drie ploegen met exact hetzelfde aantal punten aan de leiding in de Vierde Klasse C. VVS ’46, HSV Sport 1889 en De Valken mogen het gaan uitmaken in de laatste drie competitierondes. Wat is het spannend! Als Valken zondag tegen HSV Sport 1889 uit in Hoorn wel punten scoort, kan dat alsnog een enorme stap richting het kampioenschap zijn. Het zou mooi zijn als er dan weer zoveel publieke belangstelling is!

Met dank aan fotograaf Bert Putters kunnen we ook in enkele fotobeelden de wedstrijd tussen Valken 1 en HSV Sport 1889 nogmaals terugkijken.
- Ron Laan -

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Reacties op dit bericht: (Klik hier om een reactie toe te voegen)
 
11-5-18 10:13
Naam: Jan
Bericht: Die steenkamp had er gelijk af gemoeten met rood na de schandalige overtreding op de verdediger van sport.
 
10-5-18 23:28
Naam: Jesseb
Bericht: Goede wedstrijd? Het was vermakelijk maar het niveau was dramatisch. Veel lange ballen en amper positiespel. Al had valken de vele toevalskansen wel mogen maken en hadden ze recht op meer maar dat kwam omdat HSV heel slecht was.