» Nieuws
< > 13-5-18 17:50 - Valken en HSV Sport 1889 houden elkaar in Hoorn in evenwicht
  (13-05) HSV Sport 1889 1 - Valken 1;  uitslag: 3-3

Wat maken we toch een mooi seizoen mee met Valken 1! De spanning druipt er vanaf in de slotfase van de competitie in de Vierde Klasse C. In Hoorn ging Valken voor de revanche van de schlemielige nederlaag die op Hemelvaartsdag werd geleden. HSV Sport kwam echter al snel op 2-0, dus de hindernis werd alleen maar hoger. Maar Valken knokte zich op karakter en in die fase zeker ook met heel goed voetbal naar de 2-2. Na rust kwam Valken op voorsprong en toch kwam HSV Sport weer op gelijke hoogte. Eindstand 3-3.

De parkeerplaats in Hoorn stond vol met auto’s uit Hem en Venhuizen, die als een armada richting de Risdam waren getrokken. Opnieuw begeleid met enig vuurwerk en rood-groene rook kwamen de spelers vastberaden het veld op. Een veld dat in de ogen van de redactie van het Noordhollands Dagblad ongetwijfeld nog wel een maaibeurt had mogen krijgen. Benieuwd of de krant het deze keer wel een wedstrijd vond om van te genieten. Wat er ook in de krant staat, de vele toeschouwers beleven wedstrijden die ze zullen onthouden. En het is maar net welke maatstaf je hanteert voor het amateurvoetbal op Vierde Klasse-niveau.

Bovendien kun je niet op elk veld met volle teugen genieten van een 41-jarige Lennard Groot die met slim spitsenspel van begin tot eind alles eruit probeert te sleuren en na de 2-0 achterstand eerst met goed doorzetten de aansluittreffer binnenschoof en even later met een hele sterke actie op rechts en een zeer puike voorzet Christian Steenkamp de gelijkmaker liet binnenkoppen. Met een soepele aanval en een bekeken counter was HSV Sport daarvoor op die 2-0 voorsprong gekomen. Valken gaf die doelpunten toch wel iets te gemakkelijk weg.

Ook Sam Vroling, Roan Groot en Niels Timmer deden er in de as van het team alles aan om HSV Sport een nederlaag te presenteren. Met de longinhoud en wedstrijdinstelling van Joris Molenaar en Mike Groot als vleugverdedigers zit het ook wel goed. De aanvallend ingestelde Jeroen Bosch, Christian Steenkamp en – in mindere mate – Kor Mantel zijn in de omschakeling en duels hier en daar nog wel flegmatiek, maar ze zijn voetballend wel degelijk van toegevoegde waarde. Met alleen hard werken kom je er ook niet. Zo drong Jeroen Bosch prima het strafschopgebied binnen in de tweede helft en van zijn gevaarlijke actie op techniek wist uiteindelijk Lennard Groot te profiteren met de 2-3.

De slotfase was voor Valken heel moeilijk. De tank raakte leeg en er werd ruimte weggegeven. HSV Sport had zelfs een wereldgoal kunnen maken maar gelukkig voor Valken schoot de spits hangend in de lucht de bal over. Deze keer hield Erik Appelman zich aan het einde van de slopende wedstrijd trouwens nog prima staande. Jammer genoeg ging doelman Mike Hoffer in de fout bij een vrije trap die hij ongelukkig raakte waardoor de bal in een męlee van spelers door HSV Sport kon worden binnengetikt. Dat was de 3-3 en daarna zag Valken geen kans meer om nog zelf voor gevaar te zorgen. Ook goed om te vermelden dat de scheidsrechter een uitstekende wedstrijd floot.

Een gelijkspel is natuurlijk niet het resultaat waar Valken op hoopte en zijn best voor deed, maar het elftal maakt nog altijd serieus kans op de titel. Probleem is alleen dat daarvoor de concurrenten steken moeten laten vallen. Let wel: een gedroomd scenario is niet onmogelijk. VVS ’46 staat na de winst op FC Medemblik met twee punten voorsprong bovenaan en Valken en HSV Sport 1889 hebben hetzelfde aantal punten. VVS ’46 staat nog voor de zware taak om van Always Forward te winnen en in de slotronde spelen HSV Sport 1889 en VVS ’46 nog tegen elkaar.

Valken moet aan de ene kant lijdzaam toekijken, maar aan de andere kant vooral nog alles op alles zetten in de twee laatste wedstrijden, tegen RKVV Zwaagdijk (thuis) en Sporting Andijk (uit). Winnen moet namelijk sowieso maar het doelsaldo verdient ook de scherpst mogelijke aandacht. Want het is mogelijk dat Valken gelijk eindigt met HSV Sport 1889 of VVS ’46 en dan telt het doelsaldo.

Als het elftal de juiste (team)spirit heeft, houden ze elkaar scherp tot het laatste fluitsignaal, ook als in Venhuizen de kermis losbarst. Kermis is ieder jaar en de kans om kampioen te worden komt sporadisch voor. Bovendien leven er heel veel Valken-toeschouwers het hele seizoen mee, die het ook verdienen dat Valken met Pinksteren geen slappe hap is. Op eerste Pinksterdag om 14 uur daarom vol aan de bak tegen RKVV Zwaagdijk!


- Ron Laan -

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Geen reacties: (Klik hier om een reactie toe te voegen)