Nieuws
< > 10-6-18 20:20 - Prachtig seizoen Valken eindigt met 2-1 nederlaag tegen Hauwert '65
  (10-06) Hauwert 1 - Valken 1;  uitslag: 2-1

Valken stond tegen Hauwert 65 voor de opdracht om deze derdeklasser te verslaan en daarmee de finale te halen van de nacompetitie ter promotie naar de derde klasse. In Hauwert heeft het elftal gestreden voor wat het waard was, maar de droom kwam helaas niet uit. Eerst kwam Valken vlak voor rust op een 1-0 achterstand en nadat na rust gelijkgemaakt was kwam Hauwert diep in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Een slotoffensief mocht niet meer baten. Door de 2-1 nederlaag zit het seizoen erop voor Valken 1 in de wetenschap dat het elftal ook volgend jaar in de vierde klasse uitkomt.

Er waren heel veel supporters naar Hauwert afgereisd. Het publiek kreeg een open wedstrijd voorgeschoteld waarbij beide elftallen goede scoringskansen kregen en het spel op en neer golfde. Uit een vrije trap van Valken kon Lennard Groot richting doel koppen, maar de bal kwam niet tussen de palen. Bij een onverwachte harde knal van Christian Steenkamp ontbrak ook net het geluk van een doelpunt. De linksbuiten was goed op dreef en had prima passeeracties. Ondertussen had Hauwert ook flinke kansen gehad en moest de verdeding cruciale ingrepen verrichten om doelpunten te voorkomen. Vlak voor rust ging het mis bij een overtreding van Glenn Bot. De bal ging op de stip en Hauwert benutte de penalty zonder pardon. Met een achterstand ging Valken de rust in.

In de tweede helft schoot Sam Vroling van grote afstand de gelijkmaker binnen, een mooi schot met nog een listige stuit voor de keeper. Even later was Lennard Groot dichtbij de 2-1, maar de bal wilde er op dat moment niet in. In die fase gloorde er hoop. Je kon zien dat Valken steeds beter in de wedstrijd kwam en een goede kans maakte om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Maar helaas zou het anders aflopen. Een bijzonder fraai doelpunt van afstand van Hauwert, onhoudbaar in de kruising, gooide roet in het eten. Valken kwam wederom op achterstand en het zou niet meer lukken om zelf nog te scoren.

Uiteraard is deze afloop van het seizoen voor de spelers en de technische staf een teleurstelling. Op doelsaldo het kampioenschap missen en op de rand van de finale stranden in de nacompetitie doet pijn. Een illusie armer, maar een ervaring rijker. Als de teleurstelling de komende tijd wat wegebt, zal ook het besef komen dat het een prachtig seizoen was waarbij Valken steeds volop meedeed bovenin. Het beste voetbal werd voor de winterstop gespeeld, maar ook daarna werd in de meeste gevallen de winst binnengesleept.

Achtereenvolgend heeft Valken 1 zich in de afgelopen seizoenen steeds verbeterd. Volgend seizoen krijgen trainer/coach Martin Glim en zijn spelers de kans om opnieuw ervoor te gaan in de vierde klasse en te laten zien dat de ontwikkeling van het elftal en de spelers individueel de laatste jaren geen toevalligheid was. De vele Valken-aanhangers zien er al weer naar uit en hebben er alle vertrouwen in dat Valken 1 ook komend seizoen weer prima voor de dag zal komen. Wie weet volgt dan wel de ultieme beloning!?- Ron Laan -

Terug naar het nieuwsoverzicht

 
 
Geen reacties: (Klik hier om een reactie toe te voegen)