DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken moet meerdere erkennen in RKEDO

In de eerste wedstrijd na de winterstop heeft Valken 1 geen frisse herstart kunnen maken. Tegen RKEDO kon trainer Martin Glim nog altijd niet beschikken over Niels Timmer, Kor Mantel en Erik Appelman, terwijl ook Mike Groot verstek moest laten gaan. In fases van de wedstrijd kon Valken aardig voetbal laten zien, maar over het geheel genomen schiet de kwaliteit tekort. Het werd een grote nederlaag, 6-2, maar zo hoog had de uitslag niet hoeven op te lopen.

Het begin was nog erg bemoedigend. Bij een duidelijk en slim ingestudeerde vrije trap van Sam Vroling, kopte Roan Groot de openingstreffer binnen bij de eerste paal. Maar Valken liet uit een vrije trap RKEDO te makkelijk en te snel op gelijke hoogte komen. Later werd het ook nog 2-1, waardoor Valken weer in de achtervolging moest.

Na rust zag je direct de juiste intenties bij Valken, maar helaas drukte RKEDO de ambities van Valken voor de gelijkmaker bij een snelle tegenaanval de kop in. Toch verloor Valken ook bij 3-1 niet het geloof in een resultaat. Bij een aanval over rechts hielden Lennard Groot en Alain de Leth de bal in de buurt van het doel en zo kon Niels Fine de bal over de doellijn werken: 3-2, het kon nog. Maar verder dan 3-2 liet RKEDO het niet komen. De eindstand werd teleurstellend zelfs nog 6-2.

Valken 1 moet zich schikken in zijn lot. En dat lot is dat de selectie te smal is en met onervaren jeugdige spelers de door blessures en vertrek weggevallen kwaliteit moet opvangen. Dat is gewoon heel moeilijk. Toch zullen later nog de vruchten geplukt worden van de ervaring die de jonge spelers nu opdoen. Het is ook goed om te zien dat de ervaren krachten uit het topteam van vorig seizoen hun veren niet laten hangen. De doelstelling na de winterstop is anders dan vooraf gedacht: de nodige punten pakken om ergens in de middenmoot te kunnen eindigen. Nog kansen genoeg voor die punten en het is natuurlijk ook de moeite waard om dáárvoor te strijden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Johan Dekker, 19-07 (47 jaar)
Iris Hooijboer, 21-07 (14 jaar)
Sem Pater, 21-07 (9 jaar)
Rick Vroling, 21-07 (21 jaar)
Mirjam Rood, 22-07 (41 jaar)
Tom Besseling, 24-07 (22 jaar)
Dave Laan, 24-07 (10 jaar)
Lisa Mes, 24-07 (14 jaar)
Danique Wiersma, 24-07 (16 jaar)
Copyright © 2019 DeValken.com