DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken incasseert veel te makkelijk tegentreffers tegen Victoria O

Valken 1 heeft de uitwedstrijd tegen Victoria O met 5-1 verloren. Lange tijd hielden de ploegen elkaar in het zonnige Obdam in evenwicht, maar ineens was het foute boel bij Valken en werd  Victoria O van afstand en in het strafschopgebied geen strobreed in de weg gelegd om in ‘no time’ Valken op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Voordat Valken het goed en wel besefte was het 2-1, 3-1, 4-1 en 5-1. Een uitslag die doet vermoeden alsof Valken 1 in Obdam niets te zoeken had, terwijl zeker in de eerste helft Valken liet zien dat er wel degelijk een resultaat in het verschiet lag.

Valken en Victoria O hielden elkaar in de eerste helft zowel in de score als in het veld in evenwicht. Valken liet bij vlagen ook prima voetbal zien. Vlak voor het rustsignaal scoorde desondanks eerst de thuisploeg in een wat onoverzichtelijke spelsituatie als gevolg van een geblesseerde speler, maar direct daarna werd Kor Mantel heel lichtjes naar de grond gewerkt en kon de ‘goedkope’ penalty gelukkig worden benut door Sam Vroling. Er leek nog geen vuiltje aan de lucht.

In de tweede helft kwam Valken echter niet op gang en wat vooral opvalt: er wordt heel weinig gevaar gesticht voor het doel van de tegenstander. Geen lopende spelers, geen scherpte of zelfs slappe inzet bij duels en met aanvalsopzetten vanuit stilstand lukt het gewoonweg niet om scoringskansen af te dwingen. Dat deed Victoria O na rust stukken beter. De 2-1 was een schot van hele grote afstand en de 4-1 leek van iets dichterbij eenzelfde doelpunt. Daar tussenin zat de 3-1 waarbij Joris Molenaar in zijn rug werd verrast maar kennelijk ook niet door medespelers werd gewaarschuwd daarvoor. De wedstrijd was al gespeeld toen bij een te korte terugspeelbal Victoria ) nogmaals kon toeslaan en Valken met 5-1 liet afdruipen.

De komende wedstrijden zal er karakter getoond moeten worden om niet verder weg te zakken op de ranglijst. Valken 1 staat verre van veilig ten opzichte van de nacompetitieplekken. WMC eindigt als laatste, dat staat vast. Maar voor het overige is er onderin nog niets beslist en wordt het spannend met ploegen als Apollo ’68, Sint George en Kwiek ’78. Werk aan de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Er is geen rooster beschikbaar

Tweets

Jarigen :)

Edwin Hoffer, 14-06 (26 jaar)
Melissa Sijm, 14-06 (24 jaar)
Claudia Kors, 15-06 (24 jaar)
Gerard Koster, 16-06 (54 jaar)
Aaron Broersen, 17-06 (8 jaar)
Niels Laan, 17-06 (26 jaar)
Copyright © 2019 DeValken.com