DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken knokt zich naar een punt tegen Dynamo

Eindelijk weer eens een thuiswedstrijd voor Valken 1, maar helaas onder mistroostige weersomstandigheden. Regen en wind kwamen de wedstrijd tegen Dynamo niet ten goede. Maar Valken maalt er niet om, want het eerste knokte zich tegen Dynamo naar een punt. Gescoord werd er niet: 0-0. Dat punt kan Valken heel goed gebruiken onder in de Vierde Klasse C. Elk punt is er één, in die fase zit Valken.

In de eerste helft kon Valken nog meedoen in voetballend opzicht. Er kwam zelfs een goede maar moeilijke kans voor Remon Leeuw, maar zijn poging strandde helaas op de doelman. Dynamo kreeg ook nog een dot van een mogelijkheid nadat de scheidsrechter het ogenschijnlijk terechte vlagsignaal wegens buitenspel negeerde. Verder was de hoge positie van Dynamo op de ranglijst aan het spel niet af te zien. Al moet gezegd dat de harde wind er ook een beetje aan in de weg stond om goed te kunnen voetballen.

Na rust nam de druk van Dynamo toe, met toch wel diverse scoringskansen, en Valken kon nog maar mondjesmaat zelf richting het ‘vijandelijke’ doel. Die weinige kansen daarop werden slordig uitgespeeld waardoor het er niet naar uit zag dat Valken een doelpunt zou maken. Dan resteert het binnenslepen van het gelijkspel en dat deed Valken in verdedigend opzicht met verve. Joris Molenaar kopt alles vol overtuiging weg uit het strafschopgebied, Mike Groot kleunde erin en Niels Timmer behield achterin de rust, net als in de middenlinie Sam Vroling. Daar kwamen nog twee puike reddingen van Tom Besseling als keeper bij. Hij hield een  listig schot laag in de hoek knap tegen en in de extra tijd redde hij met zijn vingertoppen na een gevaarlijk schot bij de zoveelste corner in de slotfase.

Hoewel de strijd al met al maar één punt oplevert, is het wellicht een opstap naar meer. Met dezelfde inzet en met een beetje meer vernuft in de aanvallen, moet Valken de komende wedstrijden ook zelf aan scoren kunnen toekomen. Dat moet dan komende week gebeuren in het thuisduel tegen KSV uit Heerhugowaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd