DeValken.com

Handbal/voetbal in Hem/Venhuizen

Valken laat het afweten tegen HSV Sport 1889

Het is erop of eronder voor Valken 1. Elke wedstrijd kent maar één doel: punt(en) halen om de nacompetitie te ontlopen. Tegen HSV Sport 1889 is dat niet gelukt. Vorig jaar was dat duel op Hemelvaartsdag voor de titel, dit jaar gaat het om broodnodige punten in de strijd onderin de Vierde Klasse C. Helaas was Valken 1 niet bij machte de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hoewel gedurende negentig minuten HSV Sport 1889 helemaal niet de betere ploeg was, liet Valken zich te makkelijk verschalken achterin, waardoor het tegen vier tegendoelpunten opliep. Bij het andere doel werden de meeste kansen om zeep geholpen. Resultaat: 2-4 verlies, en dat was helemaal niet nodig.

In de eerste helft nam Valken het heft in handen en trok ten strijde richting het doel van HSV Sport 1889.  Eerst was er een gevaarlijk schot van afstand van Mike Groot, waar de keeper nog net reddend kon optreden. Vooral de latere kans van Remon Leeuw was gigantisch, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Daarna, dat zul je altijd zien, scoorde HSV Sport 1889 een knappe goal, alhoewel Valken ook niet rücksichtlos ingreep bij de actie van de doelpuntenmaker. Roan Groot had vervolgens nog een gigantische kans, maar gelukkig was Joris Molenaar uit een corner wel succesvol; hij kopte de gelijkmaker binnen vlak voor rust.

Bij een ogenschijnlijk gemakkelijk gegeven vrije trap liet keeper Tom Besseling zich verrassen bij een bal die wel erg lang onderweg was. Later volgden nog wel enkele knappe reddingen van de Valken-doelman overigens. Tim Stammes zag een bal op de lat eindigen bij een goede diepgaande actie, waarna toch de gelijkmaker volgde toen Roan Groot de bal goed teruglegde op Remon Leeuw die bekwaam afrondde: 2-2, fraaie goal. Roan Groot had eerder ook al een goede kopbal, die de HSV-keeper nog net onder de lat onschadelijk maakte. Alles leek nog mogelijk bij 2-2, maar Valken prutste achterin waardoor het zomaar weer 2-3 werd. Daarna had Remon Leeuw grote pech met een bal tegen de lat (via de keeper). Later volgde nog de beslissende 2-4, waardoor het team tegen een nederlaag zou oplopen. Gewoon onnodig, met meer power en slimheid, had de wedstrijd anders kunnen aflopen. Nu komt het erop aan in de slotfase van het seizoen. Tegen eerst Apollo ’68 en later nog Kwiek ’78 en Sint George moet de plek in de Vierde Klasse veiliggesteld worden. “Come on boys!”, laat het niet lopen en geef alles wat je in je hebt voor lijfsbehoud in de Vierde Klasse. Laat je Valkenhart kloppen! Dan kan volgend jaar gewoon weer heel anders verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Special sponsors

 

Archief

Afgelastingen

Hoofdsponsors

 

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2019
Ochtend
Nancy/Yannick Wagemans
Middag
Fynn de Wit/Timo Orsel
Zie info en rooster.

Tweets

Jarigen :)

Hellen Moerbeek, 11-10 (15 jaar)
Edwin Beemsterboer, 13-10 (46 jaar)
Bart Braas, 13-10 (25 jaar)
Marijke Boon, 14-10 (25 jaar)
Jan Groot, 14-10 (57 jaar)
Joris Wiering, 16-10 (16 jaar)
Copyright © 2019 DeValken.com