Valken E3 – Spirit E3, een familie topper

Zo, dat was ff prachtig, de hele week regen, wind, storm en weet ik wat voor gedoe door het weer, en zie daar, zaterdag een prachtige dag.
We hadden even wat vraagtekens, zou het doorgaan? Gelukkig, de velden van de Valken zijn van een goede kwaliteit, geen enkel probleem om hierop te spelen.
Zoals vorige week aangekondigd, deze week de topper tegen onze bijna dorpsgenoten. Thuis tegen Spirit, elk jaar weer een speciale wedstrijd voor ons. Velen van onze toppers hebben wel Opa’s, Oma’s, Ooms, Tantes of leerkrachten wonen in dat Noorderlijke dorp.
De eerste minuten gaven een leuke wedstrijd, Spirit gaf goed partij, maar al snel bleek dat we spelletje aardig door krijgen. Als de bal op links er niet door kon, ging hij rustig terug, naar het midden en over rechts proberen dan maar. Na enige tijd hadden we geluk, een eigen doelpunt van Spirit brak de ban. Daarna was het gedaan, heel snel liepen we nog voor de rust uit naar een 5-0 voorsprong.

Wederom werd het doelgemiddelde opgeschroefd deze week, de tweede helft werd met dezelfde cijfers gewonnen, eindstand dus 10 – 0.
Nu, na 4 wedstrijden staat de teller op 56 voor en 7 doelpunten tegen. Ja ja denk je nu, die staan wel erg laag ingedeeld, nou deels klopt dat ook wel, maar toch, we zijn 1e jaars E’s en spelen tegen 1e en 2e jaars E’s, kunnen wij er wat aan doen, we doen gewoon ons best, en knokken voor elke bal die we te pakken kunnen krijgen en gaan dan met z’n allen de strijd aan om hem in die goal van de tegenstander te krijgen, dat mag toch?

Er staan in de competitie nog steeds 2 tegenstanders boven ons, Asonia E1 en Zouaven E3. Dat zijn de te kloppen teams dit jaar met als ‘oudsider’ misschien nog de ASV E1, de ploeg die ons de eerste wedstrijd op 5-5 hield.

Wat wel heel mooi was deze wedstrijd, niet alleen het weer, maar het publiek, er stond zo’n dertig man langs het veld en dat heel op het C-veld. Publiek bedankt, volgende week mogen we uit naar VVW in W’shoof, daarna verwachten wij jullie weer op het Valken terrein, zaterdag 09 oktober, dan gaat het gebeuren, thuis om 11.15 uur tegen ASONIA E1.