Uitstekende seizoensopening Valken 1

Ook de 2e wedstrijd van het seizoen levert Wim de Haart en zijn mannen een zege op. Op het eigen – matig gevulde – sportcomplex wordt SEW uit Nibbixwoud op een 2-0 nederlaag getracteerd. Beide goals vallen na rust en worden gemaakt door Pascal Visser (alert na een schot van Patrick van Veen) en Peter Bakker (eveneens alert na een goede actie van John Bleeker).

Absolute uitblinkers bij Valken waren vandaag de spelers aan de rechterzijde. Niet om anderen te kort te doen maar Mike Houtman speelde als rechtsback een uitstekende partij, aan hem kan Valken in de toekomst nog veel plezier beleven. En John Bleeker speelde als rechtshalf een wereldpartij. Uit elke actie kwam dreiging voor.

Valken 2 speelde vandaag ook thuis. Alcmaria Victrix is (zeker in de 1e helft) de onderliggende partij maar gaat toch met een 1-2 overwinning naar huis. Gerard Laan mist voor rust een pingel. Na rust wordt het al snel 0-2 en pas in de slotminuten komt de 1-2 van Nano, te laat dus.

Valken 3 verspeelt een 2-1 voorsprong bij rust tegen Spartanen 3. De Wognummers gaan er 2-3 en de drie punten vandoor.

De dames winnen – als ik me niet vergis – met 5-3 van MFC.