Ook winst voor Dames 1 in 2e bekerwedstrjd: 3-1

Vorige week donderdag 13-9-2007 moesten wij onze 2e bekerwedstrijd inhalen en wel thuis tegen de dames van Woudia, die ons welbekend zijn van wedstrijden in de vorige seizoenen.
Zij hadden al 2x voor de beker gespeeld en 1x gewonnen (8-1 tegen Twisk) en 1x verloren
(2-6 tegen Always Forward), dus wilden wij zeker doorbekeren, dan moesten we eigenlijk winnen.
Omdat Kim (Polen) en Myra (werken) er niet waren moest Jolanda laatste man spelen en Dauwert voorstopper. Laatstgenoemde moest als het kon doorschuiven naar het middenveld. Verder moesten wij elkaar goed (liefst over de grond) aanspelen en goed met elkaar communiceren, zodat we wat meer aan voetballen zouden toekomen. De trainer vond eigenlijk ook dat we eindelijk eens wat meer rendement zouden moeten halen uit de meestal gevaarlijke corners van Patricia ! Woudia speelde vroeger vaak op buitenspel en dus moesten we daar extra attent op zijn en waar mogelijk ook eens alleen gaan.
Om 18.45 begonnen we op het A-veld o.l.v. scheids Ed K. aan de wedstrijd met Jolene en Laura in de wissel.
We begonnen overdonderend: al in de 2e minuut stond Sanne L. alleen voor de keepster, maar ze faalde hopeloos. Een vrije schop in de 5e minuut werd door Guda maar net overgeschoten en ook kansjes voor Amy, Bianca en een paar voor Sanne L. gingen er niet in. Als we al deze kansen hadden benut, had het binnen een kwartier reeds 5-0 voor ons kunnen zijn, maar ja “as” is verbrande turf ! Hierna begon ook Woudia te voetballen en na zo’n 15 minuten moest Sylvia voor de eerste maal reddend optreden. Rond de 20e minuut kopte Sanne L. uit een corner van Patries keihard tegen de onderkant van de lat en na een half uur moest Madeleine ingrijpen toen Sylvia een vrije schop van Woudia los liet. Ook in het laatste kwartier kregen wij nog wat kansen, maar gescoord werd er niet, zodat we met 0-0 gingen rusten.
De trainer was niet erg tevreden ! Hij vond dat we in het eerste kwartier gewoon meerdere malen hadden moeten scoren (scherpte!) en dat we hierna eigenlijk niet meer goed gevoetbald hadden met opnieuw het oude probleem van veel te veel balverlies, doordat wij niet goed de bal in de ploeg konden houden (bal rond laten gaan) Dus met de opdracht om hier verandering in te brengen, begonnen we aan de 2e helft en opnieuw scoorde Lie bijna na een blundertje van de keepster. Nadat Dauwert al een aantal malen goed was ingeschoven zonder te scoren, was het na ruim 10 minuten toch raak door haar: 1-0. In de 20e minuut hield Patries de bal goed vast tot het moment dat Jolene van achter opkwam; zij ontweek hiermee de buitenspelval en alleen voor de keepster faalde zij niet: 2-0 middels een fraai lobje. Hierna schoot Bianca nog een keer op de lat en kreeg Amy de rebound er niet in. Doordat Woudia met meer spitsen ging spelen was onze middenveldbezetting niet meer in orde en kreeg ook Woudia kansen en rond de 35e minuut ruimden wij de bal niet goed op en middels een schuiver over de vingertoppen van Syl werd het nog 2-1. Vijf minuten voor tijd besliste Bianca de wedstrijd door, wel of niet in buitenspelpositie, alleen door te gaan en beheerst de 3-1 te maken. Het laatste wapenfeit kwam van Woudia die nog een schot op de paal zagen belanden, maar het bleef in de schemer 3-1 voor ons.
Een weliswaar verdiende winst, maar in een zeer matige partij voetbal van onze kant. We hebben nu 6 punten uit 2 bekerwedstrijden en of de wedstrijd tegen Always Forward nog gespeeld gaat worden is de vraag, want ook zij hebben reeds 6 punten en beide kunnen niet meer worden ingehaald.
Dus een matige generale voor de start van de competitie en hopelijk voetballen we zondag a.s. beter, want we spelen gelijk de eerste wedstrijd tegen het sterke LSVV.