Ruim 102 minuten tegenhouden en wegroeien; winnen in Grootebroek!

Opnieuw een topduel voor de helden afgelopen weekend. In Grootebroek werd de strijd aangegaan met koploper Zouaven 12. De Strekers stonden voor aanvang van dit duel 2 punten voor de helden, dus eigenlijk mocht Valken geen misstap maken. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de thuisploeg die bij een eventuele overwinning een voorschot op de titel konden nemen.

De helden lopen met z’n 11-en het veld op als Freek nog aan komt zetten. Nick begint uiteindelijk als wissel. Vandaag ontbraken: Jan, Arthur (?), Ivo, Camillo (?), Niels en Sebastiaan. John komt na 10 minuten met een geldig excuus gelukkig nog het terrein op denderen. Hij stond in de file.

De druk is er vanaf het begin van Zouaven. Valken loert op de counter maar stuit al snel tegen een fysiek sterk verdedigend blok. Valken doet daar in verdedigend opzicht niet veel voor onder en zo blijft het in begin bij afstandsschoten. Het ouderwetse verdedigende kwintet staat er weer sinds lange tijd: Marco-Marcel/Dennis en Joost speelden weer alsof ze dit al jaren doen. Rowan en Freek/John in het midden er kort voor, Maarten en Erwin assisteren de backs; u snapt, er is voor de Strekers bijna geen doorkomen aan.

Na 20 minuten voetballen is er dan ook de onterechte voorsprong voor de helden. Een inworp vanaf links. Martin komt naar binnen en ontvangt de bal. Ben is uitgeweken naar rechts en ontvangt de pass. Hij kapt zijn tegenstander uit en scoort knap in de verre hoek.

5 minuten later moet de score verdubbeld worden. Ben wordt de diepte ingestuurd, 1 op 1 met de keeper. Hij speelt de bal er langs maar de keeper blokkeert Ben zeer opzichtig. De leidsman weigert echter een strafschop toe te kennen. Dit was niet de enige discutabele beslissing van de scheidsrechter. Maar goed, daar doe je niets aan. Complimenten aan het hele team over de discipline om toch de mond stil te houden. Dit was typisch zo’n leidsman waarbij niet veel hoeft te gebeuren om je uit te sluiten.

Zouaven krijgt in de 1e helft verder niet veel kansen, het blijft bij afstandsschoten van buiten de 16 die allemaal over of naast gaan, danwel een simpele prooi voor Dennis zijn.

Na rust meteen weer de druk van Zouaven, Valken komt er wederom niet aan te pas. Martin zou na 10 minuten wisselen met Nick. Na een kwartier geeft Maarten echter bij Nick aan dat hij er uit wil. Precies op dat moment krijgen we een corner. Ben neemt deze vanaf rechts. De Zouaven verdediging maant iedereen tot scherpte. Bij de 2e paal is dé heldenkopper van de Valken echter sterker in de lucht dan zijn tegenstander. Nick scoort! Een ongekende weelde, 0-2 voor.

Zouaven zet nu alles op alles. Ze moeten natuurlijk ook wel. De gevreesde snelle aanvaller met het goede schot (Bob?), gaat vanuit de verdediging nu als vrije man voorin spelen en deze overtal-situatie leidt tot de meer dan verdiende aansluitingstreffer.

Valken blijft daarnee knokken, ploeteren, wegroeien en komt niet aan zelf voetballen toe. Maar effectief blijft het nog steeds.

Naarmate de 2e helft vordert ebt de druk van Zouaven wat weg en lijken ze het geloof in een goede afloop te verliezen. Valken kan er zo nu en dan weer gevaarlijk uitkomen, maar verder dan 2 hoekschoppen die ditmaal niet benut worden komen we eigenlijk niet.

Het einde komt in zicht en het geloof in een goede afloop neemt toe. De 90 minuten zijn verstreken getuige de wedstrijden rond de naaste velden die gelijktijdig begonnen (Valken 3 helaas verlies naast ons). Maar de leidsman heeft zijn stopwatch iedere keer op pauze gezet bij elke uit- en achterbal dus we ballen vrolijk verder.

In de slotminuten toch weer een stormloop van de thuisploeg. In de 95e minuut een scrimage en duidelijk hands van de Grootebroeker spits. Wordt niet gezien, spel gaat verder en gelukkig blijven de verdedigende helden ook nu geconcentreerd waardoor de inzet vlak voor de doellijn kan worden weggewerkt door toedoen van Marcel, Dennis en Joost.
Later nog enkele afstandsschoten die nog eens goed ingeschoten worden ook. Maar de absolute uitblinker van vandaag – keeper Dennis – parreert alle inzetten. Hij plukt ballen uit de kruising, schoten in de verre hoek verwerkt hij tot hoekschoppen, welke hij vervolgens weer uit de lucht plukt.

En dan toch, na 102 minuten en 35 seconden fluit Thomas Uisfluiter dan toch voor het laatst en gaat Valken er met 3 hele dure punten vandoor. Opnieuw leidt Valken de competitie, laten we hopen dat het nu voor een langere periode dan 1 week is.
Volgende week opnieuw een uitduel (het 6e uitduel, tegenover 2 thuis). Om 12 uur in Midwoud tegen de MidwoudOostwoudCombinatie 2.