Valken 2 wederom 3 punten!!

Vandaag tegen RKEDO 2 die tot aan enkele weken geleden nog trots op een eerste plaats stond, maar vervolgens wegzakte naar een 5e plaats door 2 keer te verliezen en één keer gelijk te spelen.
Met 12 frisse en 1 chagrijnige speler (Jos moest poepen met de deur open omdat licht stuk was!) gingen we de bestuurskamer in voor de bespreking. Een bespreking is bij Valken 2 een combinatie van informatie, afspraken maken, maar ook zeker met humor!
Zo vinden we met z’n allen dat het houden van de “nul” achterin (tot aan vandaag 4 wedstrijden met 13 voor en dus 0 tegen!) toch wel erg goed gaat en het vertrouwen bij Frank zo groot is dat hij aangaf dat een penalty tegen ook helemaal geen probleem zal zijn!!
Om 10 uur begon het helaas te regenen en was er al vroeg besloten dat wij, net als vorige week, onze attractie op het B veld tentoon moesten gaan spreiden.
Ondanks dat we wisten dat RKEDO met de nodige versterking zou komen omdat het 1e elftal van hun vrij was, gingen we helemaal uit van onze eigen krachten. (warming-up van RKEDO was zeer indrukwekkend!)
Vanaf het eerste fluitsignaal was de Valken de bovenliggende partij, maar echte kansen leverde dit nog niet op.
In de 15e minuut werd Mark.R weggestuurd en op weg naar de keeper dacht hij waarschijnlijk of hij thuis zijn tulpen wel water had gegeven en daarom eindigde zijn inzet op de keeper, maar was Paul goed meegelopen en was de rebound voor hem: 1-0.
De eerste 30 minuten speelde de Valken echt heel goed voetbal met een verzorgd positiespel.
Helaas lukte het de Valken niet om de wedstrijd te beslissen en daardoor bleef het onnodig spannend met af en toe een uitbraak van RKEDO.
Russtand was dan ook nog steeds de 1-0.
Jelle kon niet verder en Niels kwam er voor hem in. De tweede helft begon net als de eerste helft met een beter Valken, maar de tweede niet kon maken.
In de 70e minuut was het dan toch raak en dit doelpunt kwam dan ook echt “uit de lucht” vallen want Jan nam een hoge bal direct op zijn slof vanaf punt zestien en de bal ging hoog en droog in de korte hoek onder de keeper door:
2-0. Men kan wel van een bevrijdende treffer spreken.
RKEDO was geknakt en direct daarna kregen we drie opgelegde kansen, maar evenzoveel keer wisten we niet te scoren!
De wedstrijd hobbelde naar het einde en na het laatste fluitsignaal was een ieder het wel eens dat dit een mooie en sterke overwinning was!
Uiteraard werd de belofte van de trainer ingelost en werd er direct een heerlijk koud biertje gehaald voor iedereen.
Daarna in de kantine loste ook Jos zijn schuld in door het tweede blad bier te halen. Tijdens het nuttigen van een biertje deed men nog een schokkende ontdekking want wat niemand wist is dat Paul wel degelijk in staat is om een diepe “bal” makkelijk te halen, maar dan wel uit zijn neus!!
Daarna nog even langs de lijn bij het eerste elftal en daar ontdekte ik een spion!! Want daar stond Michiel Beemster die natuurlijk ons tweede elftal had bekeken omdat binnenkort VVS 2 – Valken 2 op het programma staat!!
Ook werden we langs de lijn geconfronteerd met een dure nederlaag van het vierde elftal op het C veld tegen het laag geklasseerde MOC!
Joost de Koning stond ons te woord en gaf aan dat zijn leven in een dieptepunt zit want niet alleen vandaag verloor, maar ook zaterdagavond verloor met poker!! (kom op Joost het kan erger want men kan ook uitgelachen worden omdat men een knalpaars vestje aan hebt!!) (schijnt wel in te zijn!!)

Zoals beloofd hier nog de reden waarom mijn dochter 5 minuten straf kreeg van de scheidsrechter: ze werd tijdens de wedstrijd aan haar shirt getrokken en gaf de desbetreffende speelster een klap………………tja, wat moet ik zeggen!
Volgende week naar KGB en tegen hun hebben we nog wat goed te maken!!