Herstel van Valken 2 tegen KGB 5

In de beker is van alles mogelijk en na donderdag (verlies tegen het zwakke Zouaven 6) weten wij dat ook, maar vandaag stond er alweer een volgende wedstrijd op het programma en wel tegen KGB 5.
Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat we een maatje groter waren dan onze tegenstander en was het wachten op doelpunten.
Een prima actie van Mike over links die hij doortrok tot aan de achterlijn en ook nog een mooie voorzet afleverde bij Tijmen betekende een 1-0 voorsprong.
Vervolgens veel balbezit en af en toe een kans, maar de zeer goed keeper van KGB hield zijn doel schoon tot…………………..de 44e minuut toen Tijmen een niet te missen kans gaf aan Niels Koster en we met een mooie 2-0 de rust in gingen.
Met de duidelijke opdracht om meer rust aan de bal te houden en meer de vrije man te zoeken gingen we de tweede helft in.
Het duurde toch nog tot aan de 60e minuut alvorens de 3-0 op het scorebord stond, maar die mocht er dan ook wel wezen want een voorzet van Niels werd prachtig ingekopt door Mike.
Vier minuten later was het dezelfde Mike die een voorzet van Edwin wederom met het hoofd hard tegen de onderkant van de lat kopte en via een KGB hoofd tegen het net deed belanden: 4-0. (Mike vond het een poep, poep, poep balletje?!)
In dezelfde minuut even een verslapping achterin en dacht Sander dat hij op handbal zat en sloeg de bal met de hand weg en het gevolg was een penalty.
David zag ergens een dooie vogel vliegen en om hem niet weg te jagen bleef hij helemaal stil staan en lag de bal achter hem: 4-1.
De 5 minuten die toen volgde waren geheel voor Tijmen want de 5-1, 6-1 en de 7-1 kwamen van zijn voeten waarvan de laatste een penalty was.
Een corner van KGB waaide over alles en iedereen heen en belandde bij de tweede paal en werd goed ingekopt: 7-2
Daarna ook nog twee mooie reddingen van David en keepte dan ook een prima voldoende vandaag!!
Het slotakkoord was voor aanvoerder Niels Kool die na enkele pogingen (“guffies”) eindelijk de bal eens lekker raakte en dal dan ook in het kruis verdween en de eindstand bepaalde op 8-2.

Na de vervelende donderdag was het vandaag gewoon goed te noemen met hele mooie aanvallen en doelpunten.
Dinsdag 7 september spelen we tegen Spirit 4 onze derde en laatste bekerwedstrijd om 18:30 uur.