Valken 2 eindelijk aan goede kant van de score!!!

Eindelijk met opgeheven hoofd een verslag tikken in plaats van met neergebogen ziel een verplicht stukje in elkaar zetten!

Om 10:15 aanwezig zijn in de kantine is en blijft sommige spelers een niet te nemen hindernis met de daaruit voortvloeiende ergernis bij de overige spelers.
Het was wederom Rick die zijn teamspelers volledig liet zitten en ruim te laat (15 tot 25 minuten) kwam opdagen in de bestuurskamer.
Dit keer belde hij wel om 10:15 even op om de reden te melden van zijn te late opkomst.
Aan de andere kant van de lijn (telefoon van Paul stond op speaker) klonk, zoals alleen Rick kan klinken, “eeeehhhhh, ik eeehhhh wilde mijn broek pakken en stootte toen de vissenkom om”….”al het water en mijn vissen op de grond” en riep vervolgens om zijn mama!!
Uiteraard kon niemand zijn lachen inhouden want dit kon niemand voorspellen!!

Nadat ondergetekende de opstelling dus (wederom) moest aanpassen stonden er 11 gladiatoren op papier die het vandaag moesten gaan doen met de altijd zeeeeer gretige Jeen op de linkerflank die vanwege zijn noeste trainingsarbeid en altijd aanwezige strijd beloond werd met het vervangen van Rick.

Nadat we toch afzagen om met rouwbanden te voetballen vanwege de dood van Rick z’n vissen, begonnen we aan de warming up!

Om 11:30 uur de aftrap!
Afgesproken werd dat er druk gezet zou worden wanneer de bal bij RKEDO niet lekker zou lopen.
Dat dat in de 4e minuut al iets zou opleveren had niemand verwacht, maar het was Michiel die goed opletten en de linksback onder druk zette die vervolgens dom en tekort terugspeelde op zijn keeper.
Michiel was er als de kippen bij en maakte beheerst de 1-0.
Valken was duidelijk de beter spelende ploeg, maar kon dit (nog) niet in doelpunten omzetten.
Na weer een prima aanval brak Jos door de verdediging heen en ging op weg naar het doel en alhoewel hij nog kon doorlopen schoot Jos op doel en met dank aan een polletje vloog de bal 100% per ongeluk in het rechterkruis: 2-0.
Na dit doelpunt zou je verwachten dat Valken wat rustiger zou worden en RKEDO zou oprollen, maar niets was minder waar want RKEDO kwam uit het niets op 2-1 en bleef daarna ook gevaarlijk met counters.
Toen Paul in de 30e minuut de 3-1 maakte was dat een hele opluchting, maar wederom werd er binnen 5 minuten ook weer door RKEDO gescoord en gingen we rusten met een 3-2 voorsprong.

Na de rust een rommelige wedstrijd met wel een beter Valken, maar bij vlagen een gevaarlijk RKEDO die met deze stand uiteraard alles gaf om alsnog een resultaat weg te halen in Venhuizen.
Het is bijna voorspelbaar dat we uit dode spelmomenten wel een tegengoal krijgen en ook dit keer gebeurde dat en was het 3-3 met nog 20 minuten op de klok.
Met tussendoor geweldige 100% kansen van Jos en Rick die allebei de paal een mooi eindstation vonden was het toch raak in de 76e minuut!
In bange tijden moet er iemand opstaan en dat is natuurlijk de aanvoerder van een team en zo geschiedde want Niels Kool werd met een mooie knal de matchwinner van vandaag: 4-3.
Nog 13 minuten billen knijpen, maar de overwinning was een feit en over 90 minuten ook dik verdiend.
Het meest opvallende was vandaag dat ik heb gezien dat er met z’n allen keihard geknokt werd om de drie punten over de streep te trekken! Men mag spreken van een prima teamprestatie!!

In memoriam: twee toppers van vissen (Edje en Edgar) die wreed aan hun dood zijn gekomen door hun eigen baasje! Het ga ze goed in het riool!