Veteranen en WSV ’30 in evenwicht

De trouwe volgers hebben de verslaglegging van de uitwedstrijd van de veteranen tegen WSV ’30 nog tegoed.

Met een sterk aangepast elftal als gevolg van vooral voorjaarsvakantieperikelen, trad De Valken op kunstgras in Wormer de geduchte opponent tegemoet. Gerard Koster en Peter Bakker waren vervangers met een sterke voetbalachtergrond en dat is tegen WSV ’30 hard nodig.

De eerste 10 minuten is het toch altijd even wennen aan het plastic gras, maar zodra dat onder controle is kunnen de veteranen voetballend laten zien wat ze waard zijn. De ruststand was 1-1, waarbij het Valkendoelpunt een bekeken schot was van de voet van Gerard Laan. Het duel verliep niet alleen sportief en strijdvaardig, maar was van beide kanten van behoorlijk goed niveau.

In de tweede helft volgden meer dan voldoende kansen om de winstpunten binnen te slepen, maar helaas lukte het niet om een van de kansen te verzilveren. Een week later had met name Eddy Bakker nog de pest in, omdat de topscorer van dit seizoen het deze keer liet afweten bij de afronding.

Later op de dag zou blijken dat de verloren punten echte verliespunten waren omdat koploper De Rijp onverwacht een zeperd beleefde tegen De Blokkkers. De Rijp zou bovendien de volgende tegenstander van de veteranen worden. Hoe dat afliep is te lezen in het afzonderlijke verslag van die wedstrijd.