Helden aanvallend onmachtig in 1e (beker) duel

Na enkele trainingen – ja u leest het goed – in de benen te hebben konden de helden gisteren voor het eerst aan de bak. De oefenpartij in het bekertoernooi tegen Zouaven 8 stond op het programma. Dit elftal speelt 2 a 3 klasses hoger dan Valken dus het zou een lastige opgave worden. De gasten staan om half 1 al op het veld om een warming up te doen. Bij de helden mag je dan blij zijn als er 5 man staat.

Tel daarbij op de personele omstandigheden: Marco gestopt en Doelman herstellende (hopelijk komt ie nog weer terug). Niels en Dennis Dup afwezig en Jaap Jan en Pascal vanuit Rotterdam flink vertraagd. Alleen Jaap Jan wist in het 2e bedrijf het B-veld te vinden, van Pascal ontbreekt ieder spoor.

Beginnen met 10 man, gelukkig was Michel weer bereid om ons uit de brand te helpen.

Iets na enen het eerste fluitsignaal van invalscheidsrechter Jaap Laan en Zouaven heeft het initiatief. Valken kan in het eerste bedrijf slechts vanaf afstand wat proberen met een enkel afstandsschot / vrije trap. Meer was het niet. Zouaven deed het zelf ook niet veel beter: heel veel buitenspel staan ging ze prima af. Verder stonden Marcel en Ivo in het centrum prima opgesteld. Echter, na ruim een half uur is er toch de voorsprong voor de bezoekers als na een mooi uitgespeelde aanval de spits wordt aangespeeld. Freek zet een sliding in, spits laat zich vallen. Geen andere mogelijkheid dan een pingel. Inval-doelman Dennis heeft er wel eens 1 gepakt, maar deze was te goed ingeschoten. 0-1.

Direct een drinkpauze, wat is het warm zeg…. en verder niet veel noemenswaardig in het eerste bedrijf.

In de tweede helft spelen we wederom van achteruit prima voetbal. De backs worden veelvuldig gezocht en gevonden, om van daaruit de opbouw te beginnen. Dat gaat allemaal prima, maar helaas zijn we voorin onmachtig. De verdediging van Zouaven staat als een huis. Als Ivo een keer mee opstoomt en richting vijandig doel komt, krijgen we direct de deksel op de neus. De counter is vlijmscherp, de achterstand wordt verdubbeld.

Tja, de strijd lijkt gestreden maar een kwartier voor tijd is er dan toch de aansluiting. Diepe bal vanaf de linkerkant belandt bij de 2e paal bij Nico. Deze kan vanaf de achterlijn de bal nog voorgeven en Jaap Jan staat klaar om simpel binnen te tikken.

Het zal toch niet……..? Valken trekt massaal ten strijde en opnieuw komt Ivo zich melden aan het front. Hij zoekt de combinatie met Martin maar deze gaat voor eigen succes. Een guffie in de handen van de doelman die het spel snel hervat. Binnen 15 seconden is de bal aan de overkant en staat de Valken-verdediging in ondertal. De 1-3 valt toch wat gelukkig via Nico’s hoofd van richting verandert. Het zij zo, Zouaven is nu eenmaal de betere ploeg in deze wedstrijd.

Helaas een nederlaag, maar de beker heeft voor de helden geen prioriteit. Een prima opwarmertje voor het begin van een nieuwe seizoen. Aftrap volgende week zondag om 12:00 in en tegen Andijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken