Valken 2 boekt terechte en verlossende overwinning op KGB!!

Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende titanenstrijd tegen de “old boys” van KGB 3.

Niet alleen bij ons speelt deze wedstrijd heel erg, maar gezien de reacties van enkele spelers van KGB op onze site bij hun ook.
Daar komt bij dat ze wat verliespunten betreft direct achter ons staan op de tweede plek en dus was de inzet een prachtige eerste plaats op de ranglijst.

Vorige week hadden de heren de Decker en Hooyboer na hun blessure al hun eerste minuten gemaakt, maar vandaag was de grote test of ze al aan 90 minuten toe waren en startte beide dus in de basis.
Met Jeen en Robert op de bank kon de strijd beginnen om 11:30 uur.

Wat direct opviel was het veld waar we moesten spelen want dat was een andere dan waar we KGB al jaren op ontmoeten.
Duidelijk werd waarom want de afmetingen van dit veld zou misschien niet eens door de KNVB goedgekeurd kunnen zijn met een lengte van ongeveer 80 meter (waarbij 100 tot 110 normaal is) en iedereen snapt dat dat in het voordeel is voor spelers die er niet meer op zitten te wachten om vele (sprint) meters af te moeten leggen.

Om 11:35 uur wisten 24 man (11+11+beide coaches) dat we vandaag te maken hadden met een scheidsrechter die er werkelijk helemaal niets van kon en helemaal bezig was zijn eigen wedstrijd te fluiten.
De man strooide met straffen van 5 minuten alsof het pepernoten waren en begreep niet waarvoor grensrechters aan de zijlijnen staan.
Gelukkig was hij niet partijdig en floot de hele wedstrijd voor en tegen beide partijen.
De schaamte was bij de KGB spelers dan ook van hun gezichten af te lezen.

Ondanks de gemaakte afspraak om superkort te dekken zodat de gelouterde spelers niet in hun spel konden komen, werd dit niet nagekomen en kreeg KGB de betere kansen.
In de 10e minuut was het dan ook raak na één van hun gevaarlijke corners: 1-0.
Valken bleef rustig en wisten ook dat de kansen bij ons zouden komen.
In de 15e minuut was het Michiel die een voorzet met zijn kruin aanraakte en de bal binnenkant paal binnenviel en zodoende de stand op 1-1 kwam.
Het was aan de kant van De Valken rommelig en KGB profiteerde daar optimaal van door constant één van hun spitsen te vinden om vandaar uit onze zestien te zoeken met alle gevolgen van dien.
Zo waren wij in de aanval over links, maar een slappe inzet betekende balverlies en KGB was met drie passes voor onze keeper te vinden en de 2-1 was een feit!
Het was alleen een spatzuiver buitenspel doelpunt en onze vlagger vlagde dan ook keurig, maar de verwarde scheids had het van ongeveer 30 meter afstand beter gezien en negeerde onze grens!
Valken probeerde te voetballen, maar de ruimtes waren zo klein dat een diepe bal al snel uit of achter ging.
In de 35e minuut was het wederom KGB die balverlies op ons middenveld (inspelen naar je collega zonder naampje!!) als een speer counterde en zowaar was de stand 3-1 en stonden we met bleek vertrokken bekkies elkaar aan te kijken en KGB was de lachende partij!

We gingen de rust in met 3-1 achterstand en bespraken alles wat er fout ging.
Rick gaf ook aan dat we misschien met een 4-4-2 systeem meer ruimte zouden krijgen om te voetballen.
Het zou zo maar kunnen en Jeen kwam voor Wessel en Niels en Michiel werden onze twee spitsen met Rick daarachter.

Vol goede moed de tweede helft in en er gebeurde waar je als coach op hoopt: een snelle aansluitingstreffer!
Het was Michiel die de 3-2 maakte en daarmee iedereen een extra boost gaf en een portie geloof in een goed einde.
Vanaf dat moment ging het allemaal snel en scoorde Niels.F de heerlijke 3-3, maar direct daarna een lepe aanval van KGB, maar de bal kwam op de paal terecht en konden we opgelucht adem halen.
De bal kwam van de paal bij ons terecht en binnen 20 seconden lag de bal er aan de ander kant bij KGB in door een attente Kees Kok en stonden we voor het eerst op voorsprong: 3-4.
Men was nog aan het juichen toen de teller alweer op 4-4 stond door een heel mooi doelpunt van KGB.
Niels.F was vandaag een ware kwelling voor de zeer ervaren KGB achterhoede en liet dit in de 78e minuut even blijken door 3 man volledig het bos in te sturen op de achterlijn om vervolgens Michiel Beemster, die al gevallen was en zittend in stelling werd gebracht door Niels en met een draaiende kontbeweging de 4-5 aantekende!
Met nog 10 minuten op de klok en een scheids die voor de 7e keer een speler voor straf 5 minuten naar de kant stuurde, was het allerminst zeker dat we zouden gaan winnen.
Tot we in de 86e minuut op werkelijk prachtige wijze op een verlossende 4-6 kwamen.
Jeen die zich een slag in de rondte werkte kreeg de bal op links aangespeeld en had Niels.F al zien staan en riep zijn naam voordat hij de voorzet gaf.
De bal was uitgemeten en ging 5 cm over de verdediger van KGB heen en lande perfect op het hoofd van Niels.F die met een mooie tegendraadse kopbal de keeper van KGB verschalkte en de 4-6 was een feit.

De minuten daarna werden zonder kleerscheuren uitgespeeld en na jaren van of verlies of een gelijkspelletje, was het dan nu echt waar: we wonnen van de KGB boys!!

De vreugde na het eindsignaal was groot en terecht want KGB was vandaag op waarde geklopt.
Na deze winst is het een feit dat we minstens 4 punten los staan op de nummer twee en 5 op de nummer drie.

Mannen, iedereen een compliment want we hebben laten zien dat we in de tweede helft mentaal sterk genoeg waren om een 3-1 achterstand om te buigen naar een prachtige 4-6 overwinning.

Volgende week voor de beker tegen Always Forward 5 en moeten we laten zien dat wij terecht een ronde door horen te bekeren vanwege het niveau wat we dit seizoen laten zien op het veld!