Veteranen hebben geen moeite met Berkhout in bekerduel

Tegen een mistroostig decor speelden de veteranen op het B-veld (goed bespeelbaar) een bekerduel tegen Berkhout. Berkhout had Zwaagdijk verslagen en De Valken speelde daar 1-1 tegen. De Valken moest dus winnen om verder te bekeren, maar dat bleek geen moeilijke opgave. Berkhout was in vergelijking met De Valken een zwakke tegenstander. Vrijwel de hele wedstrijd speelde De Valken op de helft van de tegenstander. Alleen de doelpunten bleven een beetje uit. Het werd weliswaar 4-0 maar de score had hoger moeten uitvallen.

De tegenstander werd volop onder druk gezet en er werden hele goede kansen gecreƫerd. Vaak met flitsende aanvallen. Een kans is echter nog geen doelpunt, zo bleek deze miezerige ochtend. Spits Ron Laan mocht twee keer het genoegen smaken de bal na een kopduel van een medespeler over de lijn te schieten en Peter Bakker knalde weer eens overtuigend van afstand raak. Behalve deze goals hadden Ron Laan, Wilfried Laan en Joris Groot de voorsprong groter moeten maken, maar dat kwam er dus niet van.

In de rust voorzagen de veteranen meer goals, maar het bleef bij een enkele treffer van Karim Verkuijl. Het was wel een mooi doelpunt, waarbij de middenvelder van enige afstand heerlijk uithaalde. Met 4-0 moesten de veteranen genoegen nemen, ondanks kansen van Joris Groot, Sjaak Laan, Marco Bakker en zelfs verdediger Piet Vriend. Een paar keer greep de keeper van Berkhout goed in en hij verdient daarom een compliment. Met de makkelijke overwinning eindigde De Valken eerste in de bekerpoule en er volgt dus meer cupfighter-nieuws.

Vooraleerst staat het vizier op de uitwedstrijd in de competitie tegen Koploper NVC uit Naarden. In ’t Gooi moeten de veteranen proberen NVC te bedwingen en zo zelf richting koppositie te sluipen. Het ziet er naar uit dat De Valken met een sterke selectie gaat afreizen richting het Land van Jan des Bouvries. Volgende week leest u hoe het afloopt. Gooien de veteranen hoge ogen of ontneemt NVC het ambitieuze Valkenteam ieder illusie? Het wordt spannend dus blijf het volgen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken