Valken 2 op kampioenskoers na makkelijke overwinning op Kwiek 2!!

De koptekst zegt natuurlijk al genoeg en inderdaad, vandaag een mooie zege op Kwiek 2.

Hetgeen zich de afgelopen dagen allemaal afspeelde was eigenlijk spannender dan de wedstrijd van vandaag……..

Nadat Kwiek ons afgelopen vrijdag meldde dat zij op zondag niet konden komen i.v.m. tekort spelers viel ons hele planning omtrent kampioensweek in duigen…..
Want het moest zo zijn dat we op donderdag 16 mei onze laatste wedstrijd zouden spelen en bij winst kampioensfeest!!

En dus was het op zaterdag en zondag één grote wirwar van belletjes tussen bestuur van Kwiek en ondergetekende waarbij uitgangspunt was om deze wedstrijd alsnog te spelen voor aanstaande donderdag.

Uiteindelijk werd het de wedstrijd vastgezet op dinsdag 14 mei ondanks dat we geen gebruik konden maken van de kantine i.v.m. ondernemersavond.

Na een kort praatje in de bestuurskamer en een pittige warming-up kon de strijd beginnen.

Uiteraard wisten we dat Kwiek met versterking zou aantreden, maar al snel werd duidelijk dat wij het betere van het spel hadden en de kansen ook vanzelf kwamen.
Helaas voor iedereen met een Valkenhart duurde het nog tot de 15e minuut voor het scorebord 1-0 aangaf, maar de manier waarop was smullen geblazen!

Wietse de Groot kreeg de bal op de middenlijn aangespeeld en na een tiental meters te hebben gelopen haalde hij vanaf 32,4 meter zeer onverwachts uit en de bal verdween boven de keeper in de linkerbovenhoek!!!
Men begreep in de dug-out van Kwiek niet waarom de scheids wilde juichen, maar zich nog net kon inhouden.

In de 24e minuut werd Michiel goed ingespeeld en op het moment dat hij wilde wegdraaien werd hij onreglementair tegen de grond gegooid en was een penalty het gevolg!

Daar hebben wij een specialist voor en het was wederom Mike die de bal achter de keeper schoot: 2-0.
Twee minuten later was het Chris die volgens omstanders 5 meter buitenspel stond, maar hun eigen grensrechter liet keurig doorgaan en Chris liet de keeper kansloos: 3-0.

Met deze stand bereikte we de rust en werden er wat wissels toegepast.

Eén van die wissels was Jeen die in de 55e minuut prachtig vrij kwam te staan en zonder enige twijfel de bal resoluut keihard boven de keeper en via onderkant van de lat en 4-0 aantekende.
Valken was nu los en het was eenrichtingsverkeer naar het Kwiek doel geworden en was het wachten op meer doelpunten.
In de 62e minuut was het Michiel die de bal voor zijn voeten kreeg en net als Jeen de bal prachtig hard en strak inschoot! 5-0.
Nog geen drie minuten daarna was het Robert die een mooie rush zelf afrondde via de binnenkant van de paal: 6-0.
Het was natuurlijk gespeeld, maar de drive en honger naar doelpunten bleef en er kwam nog één toegift……………………………Tim Groot die op randje zestien de bal met een prachtige beweging (klein lobje)meenam en keurig beheerst de bal in de verste hoek deponeerde: 7-0.
De scheids floot af en de punten waren binnen!!

Een wedstrijd waar we enigszins tegen op keken, maar dat dat uiteindelijk nergens voor nodig was werd al snel duidelijk.
Dus is het nu zover dat we nog één wedstrijd af zijn van een (terecht) kampioenschap.
Daarvoor zullen we aanstaande donderdag om 19 uur Medemblik 2 moeten verslaan!
Ik vraag dan ook bij deze aan iedereen die dit leest om donderdag 16 mei tijd vrij te maken om te komen kijken en de mannen van Valken 2 aan te moedigen!!!

Ik neem aan na het lezen van dit verslag en wat er donderdag allemaal kan gebeuren dat Papa Ewald Kersten nu al een ticket richting Holland heeft geboekt en na de winst op donderdag zijn zeer fitte en behendige zoon huilend in de armen zal vallen…..