Valken 2 steelt punt, maar met kater…………!!

Alweer de 7e wedstrijd van het seizoen en vanaf de eerste speeldag onderaan staan……………….we zijn het niet gewend!!

En dat na de prachtige overwinning van vorige week op VVW, maar helaas wonnen de onderste drie ploegen en bleven we wederom op de onderste plek staan!

Vandaag echter mochten we het opnemen tegen Vios-W dat met hetzelfde aantal punten maar op doelsaldo net aan boven ons staat!

Het moest vandaag dus echt lukken om de rode lantaarn af te geven aan onze tegenstander.

Ondanks de vele regen in de vroege ochtenduren ging het gewoon door en mochten we zelfs op het A veld aantreden!

Na een ontbijtje te hebben genuttigd van onze aanvoerder Nielsje en een kleine wedstrijdbespreking van ondergetekende, gingen we de kleedkamer in.

Tijdens de warming-up dacht ik dat ik dubbel zag want de tegenstander kwam het veld op met bijna twee elftallen!
In totaal 18 man mee en dat terwijl je maximaal 5 keer mag wisselen………weelde of probleem??

Vios-W boekte, net als ons, de week ervoor een overwinning die indruk maakte want dat was tegen JVC waar wij nog met 5-0 onderuit gingen.
We waren dus gewaarschuwd, maar ondanks dat een gewaarschuwd mens voor twee telt en wij dus eigenlijk met 22 man waren, was er geen houden aan……
Vios-W speelde fris en vrij en ons plan om druk te zetten viel totaal in duigen en konden de bal amper weg krijgen uit ons eigen doelgebied.

Nu mag, nee moet er ook wel gezegd worden dat Valken onvoorstelbaar slecht speelde en de bal geen drie keer naar een medespeler kon krijgen.
Het kon ook niet uitblijven dat we op achterstand moesten komen en dat gebeurde in de 16e minuut van de wedstrijd 0-1.

Daarna kregen we bij vlagen voetballes in positiespel en kreeg Vios-W kans na kans, maar zelfs voor open doel wisten ze de bal er niet in te krijgen.
De ballen die wel op doel kwamen waren allemaal voor Loek die zijn beste wedstrijd tot op heden aan het afwerken was!

In de 25e minuut moest Edgar het veld verlaten met een rugblessure en viel Frank voor hem in.

Deed Valken 2 dan helemaal niets??

Jawel, maar het duurde alleen tot de 42e minuut…………..opa Jos was sinds weken weer eens aangeschoven bij de eerste 11 en na 41 minuten onzichtbaar te zijn geweest stond hij er wel in de 42e minuut en creëerde zelf een kans en prikte de bal er pardoes in 1-1.

Ondergetekende was perplex en blij verrast en dacht natuurlijk met een 1-1 te gaan rusten, maar niets was minder waar want een minuut later was het wederom opa Jos die de (zeer onverdiende) 2-1 binnen schoof.
Zo kan het ook gaan in de voetballerij………rust 2-1.

In de rust was iedereen het ermee eens dat het (heel) slecht was (op Wietse de G en Loek na!), maar vele gaven de wind de schuld en dat het allemaal anders zou gaan in de tweede helft!

Uiteraard vol vertrouwen in mijn spelers wilde ik ze geloven en zo begon de tweede helft.

Vanaf het beginsignaal van de tweede helft was er maar één ploeg die voetbalde en dat was Vios-W…………….werkelijk niets in te brengen en geen enkele kans creërend hobbelde we achter de tegenstander aan die wederom prachtige kansen om zeep hielp of de goedkeepende Loek op hun weg tegenkwamen!

Tot aan de 70e minuut stond er nog een prachtige 2-1 op het scorebord, maar toen bezweken we onder de druk en maakte Vios-W de terechte gelijkmaker 2-2.

Even later een heel vervelend moment want het was Frank die uit het niets door zijn knie ging en ondersteunend naar de kant moest.
Zijn vervanger was de ook al niet geheel fitte Marc.

Met nog een minuut of 12 op de klok werd ook nog de snelle Twan Koster ingebracht voor de iets minder snelle Jeen waarbij we nog hoopte op een flitsende counter van onze zijde…….…uiteindelijk was het hopen dat deze stand de eindstand zou worden……………….en dan in de 84e minuut gebeurd het onverwachtse!

In één van de spaarzame aanvallen van Valken maakte een speler van Vios-W hands in de zestien en kregen we een pingel!!
Achter de bal onze aanvoerder Nielsje en hij pakte het cadeautje maar wat graag uit 3-2.

Tja, en dan nog een paar minuten zweten en billen knijpen want Vios-W was ontketend en vloog keer op keer richting ons doel, maar we hielden stand………………………..tot aan de 93e minuut………………….een vrije trap op 23 meter van het doel vloog er toch zomaar in en was het 3-3.

De (zwak leidende) scheids floot direct af en Valken hinkte op twee gedachten………een gestolen punt, maar we hadden er drie kunnen stelen…..

Wanneer je wat verder na de wedstrijd nog eens alles op een rijtje zet moeten we gewoon heel blij zijn met dit punt want qua kansverhouding had de stand 3-6 kunnen (moeten) zijn.

Tel daarbij op dat de uitslagen deze week wel gunstig waren en we van plek 12 naar plek 10 zijn gegaan en de rode lantaarn aan Zouaven 3 is gegeven en je komt tot de conclusie dat het voor ons een prima zondag was!!