Valken/AT 1 pakt koppositie!

Verslag Valken dames 1- Vido
De Purmerentse meiden van Vido waren deze week de tegenstanders van de dames van valken 1.
Nadat de schitterende valken kantine de dag ervoor werd geopend, gingen de meiden met frisse moed er weer tegen aan. Voor aanvang voerde we samen de ranglijst aan, het was een duel om de toppositie! Dat dit dus een spannende wedstrijd zou worden was wel duidelijk. Helaas vanwege een blessure van Suzan aan haar pols zal zij tijdelijk uit de roulatie zijn. Gelukkig waren Marloes en Charmaine bereidt om haar te vervangen. Jop had weer een duidelijke tactiek en dat was winnen, er vol voor gaan en ons eigen spel blijven spelen. De eerste minuten ging Valken direct aan de leiding en stonden al snel 4-1 voor. Dit kwam doordat er meteen fysiek werd gespeeld en er verschillende penalty’s waren aan onze kant. Dat dit een zware pot zou worden was toen wel duidelijk, de scheidsrechter floot passief waardoor er aan beide kanten hard werd verdedigd. De eerste helft liepen we gelijk op met een lichte voorsprong voor de Valken. In de rust stonden we 8-5 maar we waren nog niet zeker van de winst. Vido is een goede ploeg waar je niet zomaar overheen loopt. Met een goede peptalk van Jop gingen we weer van start.

Dat Vido ook een goede peptalk had gekregen was wel te merken, ze gingen er vol voor en kwamen al snel dichtbij. De knop ging om en we wisten dat het er op of eronder was. De pot werd al harder en er vielen meer tijdstraffen en penalty’s. Er waren schitterende doelpunten en de meeste van ons team waren lekker op dreef. We stonden 13-13 met nog een paar minuten te spelen. Jop en Hetty hielden het niet meer zo spannend was de wedstrijd. Het coaching duo probeerde aanwijzingen te geven, maar door het enthousiaste en overweldig publiek kwamen zij daar niet overheen! Super dat er zoveel mensen ons kwamen aanmoedigen. Met een fantastisch mooi balletje van Britta kwamen wij op voorsprong. Toen Jasmijn nog door de verdediging heen beukte en scoorde kon de overwinning ons niet meer worden afgepakt met nog maar een minuut op de klok.

De koppositie is veroverd door de dames van de Valken met een eindstand van 15-13!