Prima afsluiter Valken 1 tegen Andijk

De laatse wedstrijd van dit jaar
Na het debacle tegen Victoria Obdam van vorige week, moest en zou Valken zich revancheren. Hoe mooi is het dan dat de koploper uit Andijk op bezoek komt. Iedereen was tot op het bot gemotiveerd. En na de generale van vorige week moest Valken een goede uitvoering op de planken brengen. En dat lukte, Andijk werd meer dan terecht met 3-0 huiswaarts gestuurd.

Na een roerige week kwam iedereen zondag keurig op tijd om in de bestuurskamer het verhaal van trainer Kuiper aan te horen dat er vandaag gewonnen ‘’moest’’ worden. Daar was iedereen het over eens. Om maar weer eens aan te geven dat alle neuzen de zelfde kant op staan en de sfeer in de groep prima is. Andijk was een prima tegenstander om dat te bewerkstelligen. Valken speelt namelijk altijd goed tegen voetballende ploegen.

Na de woorden van trainer Kuiper betraden de rood-groenen soldaten de arena. Een volgepakt sportpark zag na 10 minuten dat Valken grip op de wedstrijd kreeg. Andijk kreeg niet de gelegenheid om op te bouwen en Valken had Andijk volledig in de tang. Dit resulteerde echter nog niet tot kansen. Die kansen kwamen wel. Uit een dood spelmoment was het dan uiteindelijk raak. Rick die een corner strak bij de eerste paal deponeerde, werd door de jongste telg van de selectie tot doelpunt verwerkt. Christiaan, die de moeilijkste kansen vaak wel benut, deed dat dit keer ook en uiterst knap, 1-0. Hierna ging Valken door. Enige smet op de wedstrijd was het uitvallen van Niels. Het lijkt er op dat we hem enige tijd moeten missen, door een kwetsuur aan de knie.

Chris verkaste naar de plek van Niels en wederom mocht Wietse zijn opwachting maken om achterin steun te bieden. Vlak voor rust was het wederom raak, na een prachtige aanval over veel schijven kon de geheel vrijstaande Lennard, Erik van een afgemeten voorzet voorzien. De bal belande op het hoofd van de puikspelende Erik en hij kopte vervolgens de 2-0 tegen de touwen. Wat een weelde, maar zeer verdiend. Andijk had namelijk nog niets klaar gespeeld en Paul nog geen moment getest. 1 maal moest hij welgeteld optreden na een volley van 16 meter. Echter kon de bal vrij gemakkelijk worden gevangen door de doelman.
Rust.

Doorgaan op de manier zoals de eerste helft ook werd gespeeld, Andijk zou namelijk moeten komen en de ruimtes achter hun verdediging moeten weggeven. Valken maakte hier dankbaar gebruik van en was het na 10 minuten in de 2e helft wederom raak. Een steekbal op Lennard werd in eerste instantie nog gekeerd door de Andijkse goalie, maar het was in 2e instantie Rick die aan alle edele hoop van Andijk een einde maakte. Valken kreeg hierna nog een aantal mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar deze kansen waren niet aan Lennard, Erik en Christiaan besteed. Andijk kreeg in de 2e helft welgeteld 1 kans om de schade enigszins dragelijker te maken, maar ook deze kans ging verloren.

De gifbeker was voor Andijk nog niet leeg, Lennard werd onreglementair aan de zijlijn getorpedeerd en zo kon zijn directe tegenstander terecht met een 2e gele kaart het veld verlaten. Hierna maakte de leidsman een einde aan de lijdensweg van Andijk en zo kon Valken 3 punten bijschrijven. Na het eindsignaal was iedereen dik tevreden, Valken speelde een geweldige wedstrijd en iedereen scoorde een dikke voldoende.

Wil ik via deze weg iedereen fijne feestdagen toewensen en een gezond en sportief 2014. We zitten op de helft en hopelijk wordt dat een mooie 2e helft. De kicksen mogen halverwege januari weer uit het vet gehaald worden. Hopelijk zien wij u dan weer allen langs de lijn.