Een prettig(e) Nieuwjaar(s wedstrijd).

Verslag Valken 3 – Valken 4.
Zondag 5 januari 2014,
Wat een eer, de mannen van Valken 3 en 4 waren gevraagd om ook een Nieuwjaars wedstrijd te spelen. Door de snelle communicatie middelen van tegenwoordig kon er worden vastgesteld dat beide partijen genoeg spelers hadden om een leuk duel uit te spelen. Want ja, na een half jaar veel samen getraind te hebben, werd het wel eens tijd voor een krachtmeting. Valken 4 mocht weer de uitshirts van Duijn Teamsport gebruiken om zo niet in verwarring te raken met de tegenstander. Omdat we allen al een tijdje niet getraind hadden werd het spannend wie als winnaar van het veld af zou lopen.

Het snerpende fluitje van scheidsrechter Peter Bakker floot voor de aftrap. Meteen zat Valken 3 er boven op. Na meerdere kansjes werd het serieus voor het 4de. We moesten nu niet verslappen achterin. Gelukkig stond de verdediging, deze keer bestaande uit, Bart B., Tjeerd, Bas en Pim, erg sterk te verdedigen. Ook keeper Tom hield deze periode veel ballen uit het doel . Op het middenveld waren Sven, Bart V. en Ruud het, die de eerste opbouwende ballen naar de voorhoede speelden. Waar Dennis, Edwin en Jeroen het af moesten maken. Dit gebeurde helaas niet. Na een kleine 20 minuten was daar toch de 1-0 voor het 3de. Een communicatie foutje achter zorgde er voor dat Bas Gagliardi de openingstreffer kon maken. Ondertussen waren Koen, Wessel en Frank in het veld gekomen om meer druk te zetten voorin. In de 30ste minuut kreeg het 4de haar grootste kans. Een vrije trap op 20 meter van het doel. Specialist Bart Vriend legde aan, de bal splitste de paal bijna in tweeën. Jammer genoeg geen doelpunt. Helaas heb ik de laatste 5 minuten niet kunnen meemaken van de eerste helft omdat ik, samen met de geblesseerde Sven, die overigens knap 10 minuten heeft meegespeeld, thee ging zetten voor beide teams. Met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

In beide kleedkamers werd er gesproken over de verschillende tactieken die gebruikt konden worden in de tweede helft. De thee was heerlijk en de complimenten gingen uit naar de zetters. Weer werden er twee spelers gewisseld en ook de laatste twee wissels voor het laatste kwartier werden afgesproken.

Na rust begon het 4de sterk. We kregen de overhand in de wedstrijd. Het begon vaak bij de ijzersterke verdediging die de bal vaak listig wist af te pakken van verschillende tegenstanders. Er kwamen verschillende kansen van Edwin, Dennis en Jeroen. Die keurig werden bediend door de rest van de spelers. Maar aldaar kwam Jeroen. Hij rende op de andere Jeroen af (Jeroen Goedhart, keeper van het 3de red.). Met een vlammend schot schoot hij de bal achter zijn naamgenoot en wist de verdiende gelijkmaker neer te zetten op het scorebord. Na een korte periode waarin het gelijk op ging kwam het slotoffensief van het 4de team van de Valken. Een laatste corner, waarbij de bal goed in werd gekopt, was nog net te redden. Jeroen had de bal klem en de scheidsrechter floot het eindsignaal.
Eindstand 1-1. Een leuke remise waarbij de sfeer sportief bleef.

Na alle spelers te hebben gefeliciteerd met de mooie pot voetbal gingen we gezellig de kantine in voor de Nieuwjaarsreceptie. Een mooi Nieuwjaarswoord van de voorzitter werd bekroond met het prachtige clublied.

Voor een ieder die ik nog niet gesproken heb, een prettig, gezond en sportief 2014!