Moeizame overwinning Valken AT/1

Wat een teleurstelling was de wedstrijd tegen Tornado vorige week. Ondanks dat de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, betrap ik mezelf vaak op het feit dat ik over een verloren wedstrijd praat, omdat het ook zo voelde. Een wedstrijd die gewonnen had moeten worden, een uitslag waardoor de kans op kampioenschap veel kleiner geworden is en we nu moeten hopen op een verlieswedstrijd van Vido.

Nieuwe week, nieuwe kansen zegt men dan wel eens. Ook deze week was dat het geval. De wedstrijd tegen C.S.V. stond op het programma. C.S.V. is een ploeg die niet heel hoog in de poule staat, maar de wedstrijden tegen de sterkere tegenstanders vaak maar nipt verliest. Ook de vorige wedstrijd van ons tegen C.S.V. bleek geen makkelijke. We zouden dus alles moeten gaan geven om de punten binnen te halen deze wedstrijd.

De wedstrijd zou om 12.00 uur gaan beginnen, maar toen de eerste speelsters van C.S.V. de Banne binnen druppelden, bleek het dat er nog een auto met speelsters langs de A7 stond met autopech. Het was dus nog even afwachten wanneer, en of, de wedstrijd zou beginnen. Na even gewacht te hebben, kwamen de speelsters aan en kon de wedstrijd in ieder geval beginnen. Ook deze week was niet iedereen van ons fit of in staat om te spelen. Gelukkig konden we een beroep doen op Inge en Anne, waardoor we evengoed met een ruime selectie aan konden treden.

Het begin van de wedstrijd begon niet heel spetterend, al stonden we wel al snel op een 2-0 voorsprong door twee prachtige goals van Inge. Helaas stond het niet veel later weer gelijk door miscommunicaties in de verdediging. De fase hierna was vlak en de beide teams scoorden om en om. Na een prachtige aanval waar flink druk werd gezet, kon Dieuwertje zo door de verdediging lopen en scoorde zo de 6-5. Dit was het begin van een fase waarin we uit begonnen te lopen. Zelfs met een aantal tijdstraffen aan onze zijde wisten we stand te houden. Vlak voor het einde van de eerste helft kregen we nog een penalty mee, waardoor we met een stand van 10-6 de rust in gingen.

De tijd die we kregen in de rust was nodig om veel te bespreken, want we speelden duidelijk niet op ons best. De tweede helft kon, na veel uitleg van Jop, weer beginnen en de bedoeling was om in de tweede helft meer de dingen te gaan doen die we moeten doen en waar we al lang op trainen. De tweede helft begon met een werkelijk prachtige break waar Dieuwertje een perfecte lange bal naar Marijke speelde en Marijke de keepster kansloos achterliet, 11-6. Helaas kwam hierna een enorm onrustige fase. Aan beide kanten werden er tijdstraffen uitgedeeld waardoor er een kleine chaos ontstond. Ondertussen kwam C.S.V. langzaam dichterbij en stond het ineens 12-11. Even later stond het zelfs 13-13, maar een rode kaart van een speelster van C.S.V. bracht verandering in het gelijke spel; we hadden overtal en konden hiervan profiteren. Door doelpunten van Dieuwertje en Jody kwamen we op een voorsprong van 16-14 en veel tijd was er ondertussen niet meer over. In tegenstelling tot vorige week bleven we nu rustig en slim handballen. De winst gaven we niet meer uit handen. Vlak voor tijd kreeg een speelster van C.S.V. nog een tijdstraf waarmee de wedstrijd echt beslist was. De punten waren binnen, ondanks dat we niet goed speelden.

Van tevoren wisten we dat het geen makkelijk te winnen wedstrijd zou worden en het bleek wederom dat spelen tegen C.S.V. niet makkelijk is. Zelf hebben we niet de mooiste en beste wedstrijd gespeeld, maar belangrijk is dat we de punten hebben gepakt. We blijven nu op de tweede plaats staan, 1 punt achter de koploper Vido. Aankomend weekend hebben we vrij, maar de week daarna spelen we uit tegen Geel Zwart. 9 maart spelen we onze laatste wedstrijd van het zaalseizoen thuis tegen Lacom en dit zal vast en zeker een spannende wedstrijd gaan worden. Graag nodigen wij nu al iedereen uit om ons te komen steunen en zo het zaalseizoen positief af te sluiten. Ook willen we het publiek van afgelopen zondag bedanken; een volle tribune motiveert ons en zorgt ervoor dat de wil om te winnen groter wordt. Hopelijk tot 9 maart!