En ook de helden winnen op eigen veld

Genoeg ingrediƫnten voor de helden voor ruim een uurtje mooi voetbal: Mooi weer, het mooie vertrouwde C-stadion (inclusief kaalslag: waarom eigenlijk?) en een tegenstander waar we in de heenwedstrijd niets van te duchten hadden (2-4).

Zonder Erwin R., Peter, Rob, Erwin L. en Dennis Dup hadden we 4 wissels. Michel, Martin, Rens en Mark mochten in het eerste bedrijf aan de kant blijven. Rens besloot na de warming-up om helemaal geen inbreng te hebben: zijn kuitblessure van 2 weken terug speelde weer op.

De wedstrijd dan maar. Iets na enen blies Alex Vroling voor het eerst en begon een rommelige helft. Valken was beter maar hanteerde veel te veel de lange bal. Ondanks dat de wind dwars over het veld stond, waren al deze lange ballen vaak te hard voor de voorhoedespelers Marc, Edwin, Jeroen en Dennis. Veel kansen werden dan ook niet gecreƫerd.

Aan de andere kant stelde HSV Sport er ook niets tegenover. Een gevaarlijke corner met scrimage en een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt was de Hoornsche inbreng. Invalgoalie Niels, Tuur, Ivo, Doelman en Richard hadden verder niets te duchten van de Horinezer aanval.

Verder in de eerste helft: Een aantal niet gefloten handsballen verder werd er al gefloten voor de rust.

Na rust werd het voetbal wat verzorgder bij Valken, al was het niet steeds niet denderend. HSV Sport hebben we echter helemaal niet meer gezien. 2 schoten van 24 meter die hoog over/naast gingen.

Valken komt dichterbij de goal, de schoten van Jeroen en Michel missen echter de kracht en precisie om de keeper te verschalken. Zo lijken we op een gelijkspel af te stevenen.

8 minuten voor tijd volgt de verdiende voorsprong dan toch. Een corner wordt bij de 2e paal door Martin richting goal gekopt. Bal iets te zacht maar Marc staat op precies de goede plek en frommelt de bal achter de keeper.

HSV Sport wil nog wel maar is niet opgewassen tegen de fel duelerende helden. Vooral de linksback moest het ontgelden. Tot driemaal toe wordt ie getorpedeerd door o.a. Doelman en Martin. Drie punten in de tas, we blijven keurig bovenin de middenmoot meedraaien.