Dames 1 sluit zaalseizoen winnend af

Afgelopen zondag speelde dames 1 alweer haar laatste wedstrijd van het zaalseizoen. Tegenstander was Lacom en we hadden tegen deze meiden nog wat goed te maken. Spannend zou het zeker worden. Wat ook spannend was, was dat als Vido (de nummer 1 in de poule) zou verliezen van Victoria O, wij kampioen zouden zijn. Zelf hadden we niets meer in de hand om kampioen te worden, maar om nog enige kans op de titel te maken, moesten we vandaag sowieso winnen.

Normaal gesproken schrijf ik liever niets over scheidsrechters, omdat ik zelf weet hoe lastig het soms is om de juiste beslissing te nemen in een wedstrijd. Ik maak nu, helaas, een uitzondering. De scheidsrechter van afgelopen zondag vond het noodzakelijk om voor de wedstrijd nog bepaalde regels uit te leggen, voor het geval we zelf het spel niet kennen. Wij vroegen ons af of deze regels nu nog wel van toepassing zijn binnen het handbal en niet nogal gedateerd of zelfbedacht zijn. Maar goed, dat was niet het enige. Op bepaalde momenten in de wedstrijd nam hij beslissingen die nogal dubieus waren en die het spel niet ten goede deden. Gelukkig kon er af en toe wel om gelachen worden. Nu genoeg over de scheidrechter, al zou ik er pagina’s vol over kunnen schrijven. Belangrijker is de wedstrijd zelf.

De wedstrijd begon niet zo soepel; lang stond het 0-0. Wel werden er aan de kant van Lacom al flink wat gele kaarten uitgedeeld. Uiteindelijk wist Lacom toch het eerste te scoren, maar vlak daarna kwamen wij langszijde.

Ook veroorzaakte Inge, die net als Anne gelukkig weer meespeelde, al snel een penalty die Britta wist te scoren. Het liep gelijk op. Nu werden wij langzamerhand ook meer bestraft en we kregen twee keer achter elkaar een gele kaart. Naast dat we gele kaarten kregen, kregen we ook penalty’s mee en nu wist ook Anne deze te scoren. Beide teams hadden allebei al drie gele kaarten moeten incasseren, wat betekende dat we vanaf dat moment alleen nog maar twee minuten straffen zouden kunnen krijgen. Eerst kwam Lacom in ondertal, maar later kregen wij ook tijdstraffen te verduren.

Ondertussen hield Carola cruciale ballen en penalty’s waardoor we langzamerhand uit konden lopen. Jet, onze mini/kanjer/puppy van de week, hield Hetty en mijzelf af en toe goed scherp, kwam met goede tips en bood steun waar dat nodig was. Zij was een goede aanvulling op de bank.

Lang lukte het Lacom niet om het net te vinden, waardoor het op een gegeven moment 13-4 stond. Vlak daarna ontstond er een kleine chaos omdat de scheidsrechter besloot om Josien en nummer 5 van Lacom allebei een tijdstraf te geven, terwijl de speelster van Lacom een klap aan Josien gaf. Lacom kwam langzamerhand weer tot scoren, maar ook wij bleven scoren. Toch kwam Lacom iets dichterbij nadat ze een paar keer zo door de verdediging konden lopen. Dit bracht de score tot 16-9.

Weer ontstond er chaos, maar ook nu stond Carola daar om flink wat ballen tegen te houden. Door een prachtige break, en een nog mooiere goal van Britta vanaf de hoek, kwamen we op een stand van 19-11. Niet veel tijd was er meer over, maar toch wisten beide teams nog te scoren. Uiteindelijk floot de scheidrechter af en konden we deze wedstrijd winnen met een eindstand van 20-13.

Belangrijk was dat we gewonnen hadden, maar we waren allemaal nieuwsgierig naar wat Vido gedaan had.

Jammer genoeg hadden zij nipt gewonnen van Victoria O, waardoor de kans nu helemaal miniem is om nog kampioen te worden. Vido speelt volgende week zondag nog een laatste wedstrijd tegen Graftdijk, maar de kans dat zij deze wedstrijd gaan verliezen, is extreem klein.

Ondanks dat we het kampioenschap niet hebben kunnen pakken dit zaalseizoen, hebben we heel wat hoogtepunten meegemaakt. Voorbeelden hiervan zijn de wedstrijden tegen Victoria O en Vido, die we allemaal wisten te winnen. Ook belangrijk, en leuk om te zien is, is dat we gedurende het zaalseizoen tot het besef zijn gekomen dat de dingen die we in de training leren heel goed werken en hierdoor het niveau omhoog gaat.

Dit lijken allemaal goede vooruitzichten voor een goede tweede helft van het buitenseizoen. Hier kunnen we geen kampioen meer worden, maar wel zeker nog een paar plekken stijgen.

Op 6 april spelen we om 13.00 uur onze eerste thuiswedstrijd tegen Con Zelo. Graag nodigen we u nu al uit om ons aan te komen moedigen.
Hopelijk tot dan!

Jasmijn van der Zwaan

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Ties Doodeman, 20-09 (18 jaar)
Niels Kool, 20-09 (42 jaar)
Timo Orsel, 20-09 (14 jaar)
Floris Rooker, 20-09 (20 jaar)
Bente Roukema, 21-09 (20 jaar)
Lars Dalmulder, 22-09 (14 jaar)
Jente Dekker, 23-09 (19 jaar)
Elise Lakeman, 23-09 (18 jaar)
Chip Olivieira, 23-09 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken