Valken 1 alsnog langs RKEDO in slotfase

Het Rooms- Katholieke Edo moest vandaag een loer gedraaid worden. Een pittige opgave voor de mannen uit Hem. Thuis werd er net aan gelijk gespeeld en tevens is de ploeg met een keurige reeks bezig. Zo werd er thuis met maar liefts 4-1 van Hauwert gewonnen en ook Andijk werd met een 0-2 verlies getrakteerd. Het ging gister niet van een leien dakje. Valken speelde niet z’n beste wedstrijd van het seizoen en het leek er lang op dat de 1-1 stand, ook de eindstand zou gaan worden. Gelukkig trok Valken in de slotfase de winst alsnog naar zich toe. Op basis van de 2e helft was dat ook zeker verdiend. Echter bogen de veldheren van trainer Tom van den Berg pas in de laatste minuten. Maakt niet uit, wederom kon de eenheid van Trainer Kuiper 3 punten op haar conto bijschrijven.

Trainer zijn, het blijft een lastig vak. Je doet het nooit goed en elke week moet je als trainer 11 namen opstellen. 11 blije mensen, echter moet hij, hoe spijtig ook, een aantal mensen teleurstellen. Hoe vervelend en pijnlijk het ook is, maar in deze fase van de competitie gaat het teambelang nog altijd voor het eigenbelang. Zo waren er ook wat tactische verschuivingen binnen het vlaggenschip. Kor Mantel mocht vandaag als stand-in voor Rick fungeren en deed dit aller aardigst. Rick was geschorst en stond in burger langs de zijlijn vanwege het onreglementair juichen van vorige week tegen Hauwert. Ja dat kan ook nog. Mike mocht als rechtsback zijn opwachting maken en vulde dit ook zeer goed in.

In de beginfase had Valken het meeste balbezit zonder overigens echte kansen te creëren. RKEDO daarin tegen was als eerste het meest gevaarlijk. Knullig balverlies op het middenveld leidde het gevaar in. De rappe buitenspelers van EDO waren af en toe dreigend, de Valkendefensie werd uitgespeeld en bij de tweede paal kon de rechterspits Paul onder vuur nemen. Oog in oog met de doelman faalde hij en kon de Valkenkeeper redding brengen. Nog geen 5 minuten later weer gevaar voor de Valkengoal. Nu was het een vrije trap die bij de 2e paal werd ingedraaid. Gelukkig werd Paul nu geassisteerd door Lennard op de doellijn en was dit gevaar ook geweken. Deed Valken dan niets, jawel. Na een half uur werd lennard diep gestuurd over rechts. Zijn strakke voorzet was prima, enkel kon Christiaan z’n voet net niet goed genoeg tegen de bal krijgen en verdween zijn inzet over de goal. Hierna gebeurde er vrij weinig en zochten beidde ploegen de kleedkamers op met de 0-0 brilstand op het bord.

Na rust was het na een kleine 10 minuten wel raak. Wederom onoplettendheid in de defensie, vanaf links werd de bal laag voorgebracht en de lange spits had moeten scoren. Zijn inzet vanaf 5 meter werd enigszins gelukkig door Paul gekeerd, maar was wederom weer een waarschuwing voor de rood-groenhemden. Uit de daarop volgende corner was het dan alsnog raak. De afgeslagen bal werd niet goed weggewerkt door Valken. Er werd te passief verdedigd en de aanvaller kon naar binnentrekken en de bal met een prachtige curve achter Paul schieten. Een mooie goal alleen had die nooit mogen vallen en dat zette Valken weer aan om nu nog meer door te drukken. Alleen echte kansen bleven uit. Schoten van afstand dan maar. Patrick die een puike pot speelde, probeerde het eens van een meter of 25. Zijn zwabberbal kon ternauwernood gekeerd worden door de keeper. De hierop volgende corner leverde weer een grote kans op. Lennard’s zijn inzet werd fabelachtig uit de bovenhoek gehaald door de doelman. Niet veel later was de verdiende gelijkmaker alsnog een feit. Sam die vanaf rechts de bal voortrok, wist de bal op het hoofd van Erik te krijgen. Ala Bep Bakhuis kopte Erik raak. 1-1.

Hierna kabbelde de wedstrijd naar het einde toe en het gevoel in een goede afloop werd minder en minder. Valken had EDO wel in de tang en conditioneel waren de mannen van trainer Kuiper ook sterker en kon men naar voren blijven drukken. De 1-2 viel dan ook als donderslag bij heldere hemel. Kor die goed stoorde in de defensie van EDO, veroverde de bal en legde af op de inmiddels ingevallen Chris. Chris had alle tijd en nam die tijd ook om de trekker eens lekker over te halen. Vanaf randje 16 knalde hij de bal prachtig achter de kansloze doelman. 1-2. Hierna was het verzet helemaal gebroken bij de heren uit Avenhorn. Dat Erik vlak voor tijd zijn 2e en Valkens 3e van de middag maakte, was enkel voor de statistieken. De goed leidende scheidsrechter maakte hierna een einde aan de wedstrijd. 3 punten waren weer een feit. De ontlading was dan ook redelijk groot na het laatste fluitsignaal.

Volgende week wacht Valken weer een thuiswedstrijd. Berkhout is dan de opponent. Deze ploeg lijkt de weg naar boven te hebben gevonden en zal dus wederom een lastige klus worden voor de Valkenhemden. We hopen u dan weer te zien op het mooie sportpark.

Toedeloe

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken