8ste overwinning op rij bezorgd Valken 4 een riante competitievoorsprong.

zondag 23 maart 2014
West Frisia 8 – De Valken 4 1-2

Voor de mannen van Valken 4 stond vandaag de uitwedstrijd met West Frisia op het programma. Op papier geen moeilijke wedstrijd, het team uit Enkhuizen draait in de middenmoot van de competitie mee. In werkelijkheid wisten we dat het niet zo makkelijk zou gaan worden. West Frisia 8 is een team dat het niet moet hebben van de voetballende kwaliteit, die heus wel aanwezig is, maar van ordinair schoffelen. De thuiswedstrijd tegen West Frisia werd op een zeer frustrerende wijze afgesloten met een gelijkspel door een laat tegendoelpunt. Er viel wat recht te zetten dus vandaag.

Trouwe fans: Sven, Cor en Jaap

Zoals uit de opstelling op te maken is waren vandaag maar liefst drie Bart-en aanwezig. Onze eigen Bart Braas en Bart Vriend, aangevuld met invaller Bart van der Gulik. Verder werd Tim Groot bereid gevonden om zijn dag in Nederland te vullen met een potje voetbal met Valken 4. Via deze manier wil ik de invallers nog even bedanken, super dat jullie er waren.

Nadat de scheidsrechter gefloten had voor de start van de eerste helft begon het feest. De Valken speelde aardig en probeerde al combinerend de aanval op te zoeken. West Frisia vloog ieder duel in en schoffelde zich een slag in de rondte. De Valken liet zich gelukkig niet gek maken en ging niet mee in het gedrag van de tegenstander. Na enkele overtredingen op de rand van de zestien met daaropvolgende vrije schoppen werd Bart v/d Gulik weer ondersteboven gelopen. Dubieus was de locatie, wij dachten aan een pingel. Onze eigen vrije trappen specialist Bart Vriend heeft echter geen pingels nodig om te scoren. Met een bekeken schot bracht hij De Valken de welverdiende treffer.

In de rust werd besloten om Bart v/d Gulik te wisselen, hij vlagde de tweede helft. Bart Braas kon de reservebank warm gaan houden en werd vervangen door Koen. De Valken ging met goede moed de tweede helft in. Helaas kregen we door toedoen van de schrijver van dit stuk een penalty tegen. Erg jammer en onnodig, West Frisia was tot dat moment niet heel gevaarlijk geweest voor onze goal. Het buitenkansje werd door de tegenstander benut: 1-1. Het duel bleef beladen, de scheidsrechter greep naar onze mening veel te weinig in. Met een gelijkspel wilden wij uiteraard niet naar Venhuizen terugkeren. De kansen op een doelpunt kwamen zeker en gelukkig wist Tim één van deze kansen te verzilveren. Na eerst tegen de keeper geschoten te hebben kon hij de rebound tegen de touwen werken. Er volgden nog een aantal hachelijke momenten voor het doel van Tom, die gelukkig zijn doel schoon hield. Toen de scheidsrechter affloot was iedereen opgelucht.

We wisten dat dit een lastige pot ging worden en zijn dan ook erg tevreden dat de punten mee naar huis gingen. In onze competitie weten we dat er af en toe vechtwedstrijden tussen zitten en als je ook die in winst om weet te zetten mag je aan een kampioenschap gaan denken. Door het gelijkspel van de nummer twee staan we inmiddels acht (!) punten los. Het gaat de goede kant op.