Helden boeken makkelijke overwinning op nummer laatst Blokkers

Het einde is in zicht, nog drie duels te gaan voor de helden en dan hebben we zowaar de hele competitie uitgespeeld!
Vandaag het op papier makkelijke uitduel in en tegen Blokkers, de nummer laatst met slechts 5 punten.
Afwezig: Peter, Niels, Marc, Axel, Rob, Erwin en Jeroen. Dus twee wissels: Michel en Erwin. Erwin zou alleen bij nood in actie komen. Michel mocht na twintig minuten het veld betreden voor Rens die na zijn blessure voorzichtig aan doet.

Valken heeft – op de eerste tien minuten na rust na – niets te duchten van de gastheren. Bij balverlies hebben we deze zo weer terug, achterin kan rustig keer op keer gebouwd worden aan een volgende aanval. Blokkers komt er eigenlijk niet aan te pas.

Het is simpelweg wachten op de 0-1. De imposante keeper van Blokkers kan nog wel een paar keer redding brengen op inzetten van Edwin, Mark en Martin. Na tien minuten moet ie toch capituleren. Jaap geeft een dieptepass op Martin. Martin staat schuin voor de goal en met een lage schuiver in de verre hoek belandt het leer via de binnenkant van de paal in het net.

Daarna gaan we vrolijk verder. Aanval na aanval wordt opgezet. Ivo besluit ook maar eens naar voren te gaan als Jaap een ingooi mag nemen. Ivo loopt door en kan zomaar richting goal. Geen medespeler beschikbaar dus zelf maar snoeihard uithalen. Op deze inzet is de doelman ook kansloos.

Ruststand 0-2. Na rust beginnen we wat slapjes en Blokkers kruipt zowaar wat uit de schulp. Na tien minuten een makkelijk gegeven vrije trap aan de zijkant na een schouderduw van Ivo. Voorstopper gaat achter de bal staan en wil voorslingeren. Pardoes valt de bal over Dennis onderkant lat in de goal. We gaan dit toch niet weggeven?

Nee hoor, geen paniek. Valken hervindt zich en komt weer aan voetballen toe. De prima spelende Mark weet op het middenveld keer op keer de vrije man te vinden. Kan het niet vooruit, dan simpelweg terug op Ivo of Doelman.

Blokkers komt een aantal malen goed weg als er voor buitenspel gevlagd wordt. Dat de laatste man daarbij zo nu en dan hands bij nodig heeft, het zij zo. De leidsman laat vrolijk doorgaan.

De 1-3 komt al snel na de aansluitingstreffer van Blokkers. Het is Edwin die zijn 2e van het seizoen mag maken. De actie is van de linkerkant van Dennis Dup. Hij slingert voor. Bal voorbij aan Martin en bij de tweede paal staat Edwin volledig vrij om de bal binnen te prikken.

Daarna wordt het nog mooier. Dennis Dup heeft nu zelf een mooie actie in huis. Met de bal aan de voet trekt hij naar binnen. Omspeelt zijn tegenstander die hem nog wel onreglementair probeert te stoppen. Dit lukt niet en Dennis legt zijn hele ziel en zaligheid in zijn schot. Een schitterende treffer die de doelman opnieuw kansloos laat.

De mooiste treffer bewaren we als team voor het laatst. Een aanval die bij Dennis begint. Hij passt op Ivo, Ivo naar Frank, Frank naar Richard, Richard naar Mark, Mark naar Michel. Die staat inmiddels halverwege de Blokkers helft aan de zijlijn. Ook hij schiet net als al zijn voorgangers in een keer. De voorzet is op maat, Martin hoeft alleen zijn voet er tegenaan te zetten en de bal belandt onbereikbaar in de verre hoek van de Blokkerskeeper.

Eindstand 1-5: een makkelijke overwinning voor de helden. Volgende week nog een nieuwe kans op 3 punten als we bezoek krijgen van buur WSW. Dan op 11 mei de afsluiter tegen onze kleine broer Valken Ve. 1.