Valken 2 start met mooie bekerwinst!!!

Tja, waar zal ik eens mee beginnen……..

Na een aantal trainingen was ook Valken 2 aan de beurt om eens een wedstrijdje te spelen en wel een bekerwedstrijd tegen De Meteoor.

Ik zie u denken….De Meteoor??

Dat is een club uit Amsterdam Noord en dat weet ik dan omdat ik als kleine jongen altijd speelde tegen clubs uit die regionen.
DWV, KMVZ, YBOYS, Rood Wit A waren de tegenstanders die ik toen tegen kwam als jongetje van 11/12 jaar en speelde bij SDOB (wie kent het niet….).

Maar goed, geen tijd voor sentiment want de realiteit was dat we al vanaf dag één geconfronteerd worden met personele problemen.
De selectie was al aardig uitgedund, maar met afwezigheid van Jelle, Wietse.S, Arjan, Tjade, Jos em Bart was het toch zeker zaak om spelers te vinden.
Dus terugvallen op de vertrokken “oude” garde Niels Kool en Mark Borst was uiteraard de eerste move die ik maakte en kreeg een ja van beide heren!
Aangevuld met 2 A junioren Jeroen en Kenny kwamen we toch aan 13 spelers….of toch niet………………??

Tot grote verbazing konden we Mark Dop niet vinden in het systeem van de KNVB……Mark gaf aan dat dit waarschijnlijk kwam omdat hij zou vertrekken bij De Valken en dus was uitgeschreven…..dit klopte idd.
Omdat de scheids bekend was bij De Valken en de trainer van de tegenpartij het prima vond als Mark zou spelen, zagen wij geen problemen!
Helaas stond de scheids op de KNVB strepen en weigerde het meespelen van Mark!

Oke, regels zijn regels dus starten met de spelers die wel mogen spelen!

Met Lennard Groot in de punt (hij heeft een stapje terug gedaan) waren de verwachtingen toch enigszins gegroeid en zeker met Rick Raven als linksback kon het bijna niet fout gaan!
Neem daarbij een topfitte en (bijna) afgetrainde Jeen Kersten (daar zijn foto’s van, maar er lezen/kijken ook kinderen mee dus is beter dat we deze niet plaatsen!) en het plaatje is compleet!
De Meteoor speelt, net als ons, derde klasse KNVB dus een mooie graadmeter!

Om 11:30 uur rolde de bal en was het aftasten geblazen van beide kanten, maar al snel werd duidelijk dat dit een leuke en spannende wedstrijd zou worden want we waren zeker niet minder!

Volgens afspraak lieten wij De Meteoor het spel maken en laten opkomen tot rond de middenlijn om ze vervolgens daar op te pakken.
Dit resulteerde in een klein speelveld en omdat De Meteoor er geen raad mee wist, waren wij het die het betere van het spel hadden!

Na enkele kansjes te hebben gekregen, was het in de 25e minuut wel raak!
Een goed meespelende en oplettende Jeroen Bosch ramde een afgeslagen bal keurig achter de keeper en zowaar stonden we op 1-0.
De Meteorieten begonnen op elkaar te mopperen en ook de scheids moest het af en toe ontgelden! De Meteoor bracht eigenlijk steeds minder en onze kansen stapelden zich langzaam op, maar helaas geen treffers des gingen we met de 1-0 stand rusten.

Omdat het eerste was afgelast en Koos en Sam al aanwezig waren, konden zij na omkleden toch nog even een halfje meedoen!

De tweede helft werd gestart en in de hozende regen en na een snelle goal van Lennard had De Meteoor het wel gehad en kon De Valken het overwicht gaan uitdrukken in doelpunten!

Zelfs Koos Keuning kreeg vrije doorgang naar de keeper van De Meteoor en slalomde deze ook keurig voorbij, maar het grote (7 meter en 32 cm) open gapende doel keek hem aan en deed hem verbleken van angst en kreeg het voor elkaar om de bal naast te schieten…….
De bijnaam voor de rest van het seizoen was geboren…… “Koos Immers”………….

Gelukkig was daar nog Niels Fine en hij tilde de stand via twee doelpunten naar 4-0.
Ook Sam pikte zijn doelpuntje mee door de keeper simpelweg door zijn benen te spelen!

En toen een legendarisch moment want de 6-0 kwam van de voeten van……………Jeen de Sosa Faria Kersten die zijn goede spel beloond zag worden met een mooie goal!
Zijn laatste goal was niet te achterhalen in de boeken, maar geloof me, de mobiel moest nog uitgevonden worden!

En zo wonnen we ons eerste bekerpotje sinds we in de derde klasse spelen (vorig seizoen 3x ruim verlies!)

Complimenten voor de A junioren die zich meer dan staande hielden op toch wel een treetje hoger!

Mannen, keurig gedaan en nu aanstaande donderdag richting Amsterdam Noord om aldaar te spelen tegen Buiksloot 2 !!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Ties Doodeman, 20-09 (18 jaar)
Niels Kool, 20-09 (42 jaar)
Timo Orsel, 20-09 (14 jaar)
Floris Rooker, 20-09 (20 jaar)
Bente Roukema, 21-09 (20 jaar)
Lars Dalmulder, 22-09 (14 jaar)
Jente Dekker, 23-09 (19 jaar)
Elise Lakeman, 23-09 (18 jaar)
Chip Olivieira, 23-09 (19 jaar)
Copyright © 2024 De Valken