Valken F1 kampioen 3e klasse!

Vandaag is de Valken F1 kampioen geworden in de 3e klasse. De spanning was vooraf goed merkbaar bij de mannen en coaches. Vooraf wisten we dat een gelijkspel niet voldoende zou zijn en dat er dus gewonnen moest worden. De te nemen horde heette SEW F1. Uit hadden we daar met 3-1 van gewonnen, maar het was zeker geen gemakkelijke tegenstander. Neem daarbij de harde wind en de al genoemde spanning en het was duidelijk dat er een moeilijk ochtendje zou volgen.

Met wind mee bleek het de 1e helft eenrichtingsverkeer alleen tot echte kansen kwamen we niet of de keeper stond op de goede plek. Twee corners van Rick Laan werden echter door de tegenstander tot doelpunt gepromoveerd waardoor we met een voorsprong konden gaan rusten. Met wind tegen in de 2e helft stonden we met de rug tegen de muur en werd SEW steeds gevaarlijker. Een uitbraak van Milan kon de deur op slot gooien, maar helaas geen doelpunt. SEW daarentegen scoorde wel waardoor de spanning steeg. Milan kreeg vlak daarna weer een mogelijkheid om alleen op de keeper af te gaan en dit keer deed hij waar hij zo goed in is…scoren. 3-1 was ook de eindstand.

Zoals al eerder gememoreerd is dit team vorig jaar als F2 kampioen geworden in de 6e klasse. Deze winter werden ze (zonder te verliezen) winterkampioen in de 4e klasse, waardoor we dachten in de 3e klasse moeten ze toch ook maar leren wat verliezen inhoudt. Dat hebben ze alleen uit bij Hollandia F1 gedaan en daarna vonden de mannen het wel welletjes en werd er weer gewonnen en af en toe gelijk gespeeld.

Waar wij als coaches heel trots op zijn is uiteraard het kampioenschap, maar ook de saamhorigheid van dit team, de bereidheid voor elkaar te werken en de progressie die een ieder gemaakt heeft. Grote klasse!!

Voor degene die dit team niet zo goed kennen willen we ze stuk voor stuk nog even langs laten komen:

Paul Boon: Onze vaste keeper. De meest moeilijk ballen zijn een prooi voor deze kanjer. Heeft ons er meerdere malen in een kampioenswedstrijd doorheen gesleept met fenomenale reddingen.

Lars Bleeker: Laatste man. Onze stofzuiger en slot op de deur. Zeer sterk in één tegen één situaties en corrigeert veel met zijn snelheid. Bij standaardsituaties vanwege zijn kopkracht een extra wapen.

Max Verkuijl: Verdediger met een drang naar voren. Jongste en kleinste van het team maar schuwt geen enkel stevig duel, is met zijn loopvermogen overal aanwezig en maakt aan de bal de juiste keuzes.

Cas Klaij: Middenvelder met een overdosis werklust. Sleurt over het hele veld en deelt waar nodig af en toe een beuk uit. Heeft de gave om alleen maar mooie goals te maken.

Rick Laan: Middenvelder met een verwoestend schot. Heeft dit seizoen laten zien naast goed voetballen ook te kunnen bikkelen en is met zijn traptechniek de man van de corners.

Brian Appelman: Verdedigende middenvelder met een fabelachtige techniek. Slalomt achteloos over het middenveld op zoek naar de juiste steekpass. Ondanks zijn kleine postuur zeer sterk en balvast.

Jort Besseling: Middenvelder of spits. Heeft de gave om vaak op de juiste plaats te staan en maakt daardoor de mooiste doelpunten. Heeft ook laten zien sterk te zijn in het duel en wordt met de dag technischer.

Milan van der Veen: Spits. Zeer doelgericht en in het bezit van een goede techniek. Tevens heeft hij een goede dosis werklust en is zo sterk dat hij niet van de bal af te krijgen is. In de afronding een killer!

Nogmaals gefeliciteerd en volgend jaar zijn deze toppers in de E te bewonderen!

Karim Verkuijl/Ruud Klaij

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 21-09-2024
Ochtend
Ati / Filip Niezgoda
Middag
Jelle Uhlenbeck / Boris Brieffies
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Jesse Bakker, 17-09 (24 jaar)
Koen Huigen, 17-09 (32 jaar)
Maikel Reus, 17-09 (32 jaar)
Rick Laan, 19-09 (18 jaar)
Ties Doodeman, 20-09 (18 jaar)
Niels Kool, 20-09 (42 jaar)
Timo Orsel, 20-09 (14 jaar)
Floris Rooker, 20-09 (20 jaar)
Bente Roukema, 21-09 (20 jaar)
Lars Dalmulder, 22-09 (14 jaar)
Copyright © 2024 De Valken