De Valken 2 eindelijk op de eerste plek!

Vaste supporters van De Valken 2 die ons al het gehele jaar volgen, weten dat we bezig zijn met een missie. Begin van het jaar hebben we de koppen bij elkaar gestoken en waren we er als groep al snel over uit: dit jaar hebben we een lichting die mee kan spelen om de prijzen! Helaas heeft KGB ook een goede lichting. Deze lichting is al 20 jaar actief in deze klasse, maar daar genoeg over gesproken. KGB verkoopt haar huid duur waar we in onze thuiswedstrijd tegen de heren achter zijn gekomen (1-2 verlies). Vervolgens heeft KGB het lang volgehouden om zonder puntverlies in onze poule te domineren en was het aan ons om wekelijks de punten te blijven pakken en te wachten op een misstap van KGB.

U heeft aan het verslag van vorige week kunnen lezen dat de eerste misstap een feit is. Al moet direct gemeld worden dat dit te kort doet aan ons eigen spel. KGB was niet in goeden doen, maar wij hebben dit door prima veldspel wel maximaal afgestraft. Dit weekend konden we de overwinning van vorige week nog meer glans geven, wat zondag om 10.15 uur in de bestuurskamer dan ook de eerste opmerking van Peter was. Hij gaf direct wel aan dat het ook averechts kan werken: verlies je vandaag, heeft de overwinning van vorige week geen enkel effect… Peter wist toen nog niet hoe de zondag verder zou verlopen…

De voorbespreking dus. Geen centje pijn meer als het gaat over aanwezigheid, op tijd komen en/of focus. De groep weet dat er iets moois staat te gebeuren dit seizoen en dit is merkbaar. Steeds minder alcoholwalmen om 10.15 uur en zelfs gezonde voorbereidings-taferelen. Dit keer is of Edje of Rick R. langs de groenteboer gereden. Het maakt niet veel uit, want het komt uit hetzelfde huis… Vandaag een volle bak aan spelers, maar ook enkele afwezigen. Vlagger Chris is geselecteerd voor de interland Italië – Denemarken O16 (om te vlaggen), Paul denk nog steeds dat hij kan zingen en is met zijn band uitgenodigd voor een optreden elders in het land (sluitpost Loek is zijn prima vervanger) en Arjen is helaas naar de sneeuw afgereisd vanwege een ongeval in de familie. Laatste berichten zijn dat er gelukkig een stabiele situatie is en dat Arjen zich van de week wel weer kan laten gelden op het voetbalveld. Gelukkig maar!

Net als vorige week tegen KGB is het strijdplan simpel: druk zetten, snel scoren en vervolgens de score uitbouwen. Wetende dat West Frisia snelle buitenspelers heeft is alertheid ook belangrijk en dus heeft Peter een strijdplan bedacht, inclusief een sterk middenveld. Dit zorgt ervoor dat Rik B. en Jaap op de bank mogen plaats nemen en Rick V. een basisplaats heeft. Eentje die hij prima zou inrichten zo zou blijken! Frits en Jeen, beiden half fit, zijn eventueel ook nog inzetbaar. Dit in combinatie met een prachtig zonnetje was voer voor een lekkere wedstrijd.

De wedstrijd begint wat onrustig en rommelig bij beide partijen. De Valken speelt niet het spel dat het kan spelen en zo duren de minuten lang vanaf de kant. Toch is het al in de 5e minuut raak! Na wat onrust op het middenveld komt de bal bij Wietse. Wietse weet Jos aan de linkerkant van de 16 meter te bereiken en Jos doet waar hij goed in is: rustig blijven en scoren. 1-0 en schroom valt van ons af. Het spel wordt iets beter maar vooral de strijd die De Valken op de mat gooit is bewonderingswaardig. Ook West Frisia heeft daar een behoorlijk portie van in huis en beide ploegen spelen soms op het randje. De scheidsrechter heeft de controle en weet de wedstrijd prima te laten verlopen. Nog geen 5 minuten later is het de uitblinkende Rick V. die met een mooie op maat geplaatste bal Rick R. vrij voor het doel zet. Rick bedenkt zich geen moment en verzilverd deze buitenkans prima. 2-0 en West Frisia begint al wat meer te morren. Ook iets waar ze goed in zijn!

West Frisia, duidelijk geschrokken van de snelle achterstand, krijgt meer grip op de wedstrijd en probeert door te breken. De Valken geeft echter niets weg en het spel begint zich meer en meer op het middenveld af te spelen. De Valken blijft bij vlagen gevaarlijk en scoort zelfs de 3-0. Toch?
Echter wil wisselspeler P.V. te E. toch zijn stempel drukken op de wedstrijd door deze goal discutabel af te laten keuren wegens buitenspel. Op dat moment zuur en in onze beleving niet terecht. Later zo zou blijken, heeft het weinig invloed gehad op het verloop van de wedstrijd.

Halverwege de eerste helft gooit de nummer 13 van West Frisia nog een schepje bovenop het strijdplan van West Frisia wat hem op een gele kaart komt te staan en dus 10 minuten uitsluiting. Een tijdstraf waar De Valken uitermate goed gebruik van maakt. Wederom is het Rick V. die Rick R. weet te bereiken en ook nu weer niet faalt: 3-0 en De Valken zit in een zetel. Met nog 15 minuten hopen we langs de kant dat dit ook de ruststand kan worden maar De Valken blijft erop kletsen en soms zelfs uitballen hollend ophalen achter het hek. Prima inzet, mooi ook om te zien hoe graag we op zoek willen gaan naar de 4-0 maar coach Peter is maar wat blij dat we inderdaad met 3-0 de rust in gaan. Overigens kan Edwin 1 minuut voor de rust nog wel 1 op 1 op de keeper aflopen, maar met een guffie in de linkeronderhoek weet hij de keeper helaas niet te verslaan. Dit tot ongenoegen van zijn vader. Rust.

In de rust een kopie van de speech van Peter van enkele weken geleden tegen HSV Sport: een prima eerste helft (een van de betere dit seizoen) en bij 4-0 is het klaar. Scoort West Frisia echter 3-1 gaan we het nog moeilijk krijgen, dus blijf geconcentreerd, scoor de 4e en laat je niet verrassen!
Ikzelf heb mij wel laten verrassen, door zowel mijn pen als mijn aantekeningenblok in de kleedkamer te laten liggen, dus onderstaand verslag van de tweede helft is redelijk compleet, maar vergeef mij als de volgorde wellicht niet 100% klopt.

Niet kort na de rust is het des te zuurder dat West Frisia op 3-1 komt. Tjade raakt in duel met de spits van West Frisia en krijgt een penalty tegen. Toegegeven: de spits van West Frisia doet het slim: de arm van Tjade vastpakken, hard schreeuwen, al vallend Tjade meenemen in zijn val en de hardste schreeuw krijgt de overtreding mee. Maar wel 3-1 dus, een stand waar we liever bij wilden wegblijven.

West Frisia probeert op zoek te gaan naar de 3-2, maar komt helaas voor West Frisia niet ver. Ook bij West Frisia vergaloppeert een verdediger zich en ook De Valken krijgt een penalty. Afspraken over penalty’s hoeven niet meer gemaakt te worden, want iedere penalty is het weer een verrassing wie de trekker wil overhalen. Dit keer is het uiteraard Rick R. die zichzelf al met de wedstrijdbal naar huis ziet gaan. Hij weet dit klusje prima te klaren, scoort zijn hattrick en gooit de wedstrijd dik verdiend op slot.

De slotfase van de wedstrijd is zowel bij West Frisia als bij De Valken niet best. De vermoeidheid slaat toe wat het spel niet ten goede komt en ook diverse overtredingen met zich meebrengt.. Twee stuks gaan helaas net iets te ver, eentje bij West Frisia en eentje aan onze kant. Als we objectief zijn is de gele kaart voor Sam te zwaar, maar door de prachtige schreeuw van operazanger Joost van West Frisia trekt de scheidsrechter ook bij Sam een gele kaart. Peter wisselt Rik B. voor Rick V. en langzaam gaan we richting het einde van de wedstrijd. West Frisia maakt nog wel de 4-2 in de laatste minuut, maar direct na deze goal fluit de scheidsrechter af voor het einde van de wedstrijd.

De gehele wedstrijd heeft De Valken gedomineerd. Er is gewerkt als leeuwen door alle 16 spelers wat de basis is geweest voor deze overwinning. Iedereen heeft vandaag minimaal een 7 gescoord wat natuurlijk meer dan voldoende is. Rick weet met zijn prachtige hattrick een stempel te drukken op de wedstrijd, maar toch gaan de bokaal van man of the match naar Rick V. Rick V. is de wedstrijd gestart met een duidelijke missie, opgelegd door Peter. Deze is meer dan voldoende uitgevoerd en heeft er mede zorg voor gedragen dat Rick R. twee van zijn drie goals heeft kunnen verzilveren.

De middag werd nog veel mooier omdat KGB ook deze middag punten heeft verspeeld en verloren heeft van Woudia. Wij staan nu eindelijk officieel bovenaan met 1 wedstrijd minder gespeeld en 1 punt meer dan KGB.

Clichés der clichés is waar: we hebben nog een paar finales en dan kunnen we feest vieren. We staan er goed voor en hebben alles in eigen hand, maar een dip zoals KGB nu heeft, brengt ons weer verder van deze titel weg. We bekijken het van week tot week en hopen dat onze trouwe supporters ons nog een aantal weken willen komen vergezellen. Dan kunnen we met z’n allen het feestje vieren!
Onze anonieme sponsor bedanken wij nog voor zijn aanwezigheid in de kleedkamer. Hij smaakte weer heerlijk!

Dinsdag 15 maart spelen wij in Heerhugowaard om de beker tegen SVW ’27 (de dubbel is nog mogelijk). Volgende week spelen wij uit en in Andijk om onze zegereeks nog een extra hoofdstuk te bezorgen. Aanvang 11.00 uur!

Groet Jeen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken