Helden delen de punten met West Frisia…. volgend jaar ook nog?

Zonder Arthur, Edwin, Corné, Ivo en Erwin L. namen de helden het afgelopen zondag op tegen West Frisia. Wel aanwezig…….. Dennis Dupski! Terug van weggeweest, hij speelde een helftje, hopelijk kan ie tot het einde van het seizoen blijven ballen. Daarna……… Straks meer daarover. Net als in het uitduel waren de vet. 1 spelers Ruud, Marco en Karim beschikbaar om toch Eem team op de been te krijgen. de luxe van een paar wissels zowaar.

Voor rust is West Frisia de betere formatie. De beste voetballer van het veld heet Jacco Rijkhof. Al eerder speelden we tegen hem, dit was verreweg zijn beste optreden. Aldoor aanspeelbaar, aldoor een goede pass in huis. Gelukkig zijn de spitsen van West Frisia niet zo scherp.

Wij komen er slechts sporadisch uit. Eén hele goede kans. Inzet vanaf links belandt op de paal, rebound voor Martin wordt teruggelegd op Keuves. Die krijgt de bal echter net naast hem in plaats van precies de loop. De inzet wordt dan ook gesmoord.

Veel meer valt er niet te melden over het eerste bedrijf. Rens ontvangt een elleboog, dat dan nog wel. Rusten met de brilstand. De tweede helft mag wel wat meer spektakel brengen, zeker van onze kant.

Dat gebeurt ook, we komen er steeds vaker beter uit. Vooral over de rechterkant met Jaap-Jan en Dennis Dup zijn we gevaarlijk. De beste kans is echter voor de linkshalf. Rens kan na tien minuten vrij inschieten. Zijn inzet gaat echter net naast.

De voorsprong niet veel later is toch voor de helden. Karim stoomt centraal op het middenveld op. Hij heeft een perfecte steekpass op Jaap in de benen. Jaap kan richting goal en schiet een spatzuivere schuiver in de korte hoek.

Kansjes aan beide kanten volgen nog, we lijken eindelijk weer te kunnen winnen. West Frisia geeft echter niet op. De rappe spits speelt zichzelf langs drie man en haalt de achterlijn. Dan heeft ie alle tijd om een knappe voorzet te geven op de inkomende midmid Rijkhof. Mooi uitgespeeld, maar ’t had van mij niet gehoeven.

Eindstand 1-1 na een lekker potje. Terechte eindstand dacht ik zo. En dan het vervolg. We zitten zoals iedere week te lezen valt (veel te) krap in de spelers. En nu hebben de neven Dekker, Doelman en Rens, aangegeven dat ze het na dit seizoen helaas voor gezien houden. Tja, hoe nu verder? Komt er een einde aan het heldenteam? Liever niet, maar zonder nieuwe aanwas is het waarschijnlijk niet anders…… Wordt vervolgd….. Hopelijk.

Komend zondag het enige latertje in het seizoen: 14:00 op bezoek in Wijdenes bij de buren van WSW.

Topschutters 15/16:
Dennis: 9
Martin: 6
Jaap-Jan: 3
Doelman: 2
Ivo: 2
Erwin R: 2
Jos: 2
Lennard: 2
Jeen: 1
Mark. R.: 1

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kantinerooster jeugd

Za 19-10-2024
Ochtend
Anita / Rens Pater
Middag
Luca Bleeker / Bailey Bulkmans
Zie info en rooster.

Hoofdsponsors

 

Archieven

Jarigen :)

Merle Dekker, 17-10 (16 jaar)
Romy Putters, 17-10 (19 jaar)
Jorn Koster, 18-10 (24 jaar)
Maarten Koster, 18-10 (23 jaar)
Nick Beemster, 19-10 (19 jaar)
Cor Doodeman, 19-10 (75 jaar)
Jay van Rijnsoever, 19-10 (15 jaar)
Lieve Langedijk, 21-10 (13 jaar)
Copyright © 2024 De Valken