Valken 3 zakelijk naar 3de overwinning

Op een prachtige herfstmorgen mocht Valken 3 afgelopen zondag zijn derde wedstrijd van het seizoen spelen tegen Westfriezen 5. Alleen Bas, Dennis en Nobi waren afwezig. Deze keer werd Paul bereid gevonden om tussen de palen en deklat te gaan staan, wat hij overigens erg verdienstelijk deed.

Valken is de gehele partij de bovenliggende van de twee teams, maar had helaas moeite om dit ook in de score uit te drukken. De eerste grote kans was voor Michel, die na een vloeiende aanval af kan drukken op ongeveer 11 meter. Hij schiet echter recht op de keeper. 5 minuten later, na ongeveer 20 minuten spelen, is het Marc die de eerste goal van de dag maakt. Uit een corner schiet hij de bal na een kleine kluts tegen de touwen. Hiermee is de topscoorder van vorig seizoen ook van de 0 af. Westfriezen, dat tot dan toe nog helemaal niets heeft kunnen creëren, krijgt een paar minuten later een vrije trap even over de middellijn. De bal wordt voor geslingerd en met een kopbal wordt hij vervolgens terug gelegd op een vrijstaande geelhemd. Deze kan simpel de gelijkmaker optekenen, Paul is kansloos. Niet lang na de gelijkmaker staat Valken alweer voor. Niels van ’t Hoff geeft een diepe bal en Erwin wint het persoonlijke duel met de laatste man. Uit de stuit haalt Erwin vervolgens verwoestend uit en de bal kegelt in de dak van het doel.

In het restant van de eerste helft en ook in de tweed helft blijft Valken de wedstrijd domineren, maar weet het de kansen jammer genoeg niet te benutten. Onder andere Robin, Erwin, Marc en Rowan zijn niet scherp of maken op het laatst net de verkeerde keuze. Westfriezen weet nog 1 keer het doel van Paul te bereiken, maar deze is alert en laat zich niet nogmaals passeren.

Volgende week wacht er een tegenstander van waarschijnlijk een ander kaliber. Blokkers 6, ook lang meestrijdend om de titel vorig seizoen en uiteindelijk tweede (Valken 3 werd 3de) , verwelkomt Valken 14:00 in Blokker. Blokkers heeft al zijn eerste 4 wedstrijden gewonnen en lijkt dus weer in vorm te zijn. Hopelijk kan Valken 3 de goede seizoenstart in Blokker een mooi vervolg geven.