De Valken houdt een punt over aan duel tegen DWB

Valken 1 heeft na een door coronamaatregelen en slecht weer lange wedstrijdloze periode tegen DWB de draad weer opgepakt. In het uitduel in De Weere werd het een 1-1 gelijkspel, waarmee min of meer wel recht gedaan werd aan de verhoudingen in het veld en de kansen die beide teams creëerden. Valken kwam op voorsprong door Kor Mantel die profiteerde van een verre uittrap van doelman Loek Groot en de bal bekeken binnenschoot. Met de 0-1 voorsprong op zak kreeg Lorenzo van de Beek een grandioze kopkans, maar hij raakte de bal helemaal niet goed waardoor de 0-2 uitbleef. Het was aan beide teams te merken dat ze lange tijd niet op wedstrijdniveau hadden gespeeld, want het spel was aan beide kanten niet vloeiend. Vlak voor rust maakte DWB wel gelijk. De 1-1 was trouwens een zeer fraaie treffer met een om zijn as draaiende speler die de bal laag en doeltreffend inschoot. Nog voor rust was er een mooie kans voor Wouter Laan, maar hij beroerde de bal ook niet optimaal en daardoor miste het schot de juiste richting. Even later had Rick Boon nog een kopkans, maar het viel niet mee om die kans te te benutten en dat lukte dan ook niet. Ruststand 1-1.

Kor Mantel was helaas geblesseerd uitgevallen. Na rust kwam Valken goed weg bij een enorme kans voor DWB, maar dat werd dus ook een enorme misser. Valken zelf schoot via de voet van Lorenzo van de Beek de bal nog een keer hard voorlangs. Er zouden helemaal geen doelpunten meer bijkomen. Daar waren nog enkele goede reddingen van Loek Groot voor nodig en de verdienstelijke invalbeurt van Jasper Buis leverde nog twee keer een goede kans op, maar een treffer werd de jongeling niet gegund.

Komende donderdag speelt Valken thuis, maar dan toch uit in Andijk tegen Sporting Andijk om de onlangs wegens slecht weer afgelaste wedstrijd in te halen. Het duel begint 20 uur.