Wedstrijdverslag van de B1 tegen Nieuwegein B1: Super Sunday!

“We hebben eerst de wedstrijd van de A1 gevolgd. Terug geknokt van een achterstand naar een mooie 21 – 16 overwinning!

En dan moeten wij dat voorbeeld volgen! 2 weken geleden in de uitwedstrijd speelden wij geen sterke 1e helft. De focus was vandaag dan ook op een felle start. Dat werkte, veel kansen, grote kansen. Maar we waren ongelukkig in de afronding. Nieuwegein niet, dus na 4 uitgespeelde aanvallen van Valken staat de B1 met 0-3 achter… Invaller Sarah uit de C1 breekt de ban en scoort de 1-3.
Het verloopt wat rommelig, we zijn te makkelijk, slordig. De 1e tien minuten gaan gelijk op.
We zetten wat dingen om, zoals besproken voor de wedstrijd. Meer offensief verdedigen, Nieuwegein ontregelen. En positiewisselingen in de aanval. Dat pakte goed uit. De meiden werkten hard en sloegen een gat. Verdiend, met een dikke voorsprong de rust in.

De start van de 2e helft ging stroef, de focus was even weg. Maar het team herpakte zich sterk en de overwinning kwam geen moment in gevaar. Mooie breaks en goed uitgespeelde aanvallen met veel dreiging. Er werd nog even gas gegeven om de 30 goals te halen. Mooi die gretigheid! Een compliment naar de scheidsrechter mag ook niet ontbreken, ze had de wedstrijd keurig in de hand.

Joost was er weer bij na 3 maanden afwezigheid, de meiden hebben hem zo een warm welkom terug gegeven!

Na de wedstrijd snel even taart in de kantine. Daarna snel op de banken voor DS1. Die maakte het heel spannend maar wisten gelukkig de overwinning over de streep te trekken. Met 22-20 werd VZV terug naar ’t Veld gestuurd.

Een mooie Super Sunday voor verschillende teams van Valken dus. En heel leuk, een zondag met heel veel publiek op de banken!”