Na nipte winst op MOC is Valken 1 ineens periodekampioen

Valken speelt aardig bovenin de vierde klasse B en dat geldt niet voor MOC als hekkensluiter. Toch betekende dit niet dat Valken flierefluitend naar de winst zou gaan in Midwoud. Met een nipte overwinning van 0-1 sleepte Valken de drie punten binnen. Dat doelpunt viel al snel. Lorenzo van de Beek had een goede voorzet in huis en Kor Mantel rondde af. Na de 0-1 wist MOC toch ook zijn draai te vinden en werd het een gelijk opgaande strijd. Valken had kansen om de score uit te bouwen, maar die gingen verloren, waarbij Kor Mantel pech had bij een kopbal uit een vrije trap van Jeremy Vreeker. Via het raamwerk keerde de bal terug het veld in. Ook leek er nog een gevalletje hands, maar de scheidsrechter ging hier niet in mee. Vlak voor rust nog een vrije trap, maar het bleef bij die ene goal.

Na rust werd Jasper Buis in een aanval over rechts gevaarlijk, maar zijn voorzet bereikte net niet Rick Boon. Valken verspeelde een beetje het overwicht in de wedstrijd en Loek Groot moest als keeper ook reddend in actie komen bij onder meer een verraderlijke afstandsschuiver. Vooral Kor Mantel ging op zoek naar de 0-2 maar het zat de spits niet mee bij de afronding, ook niet na een fraaie solo. Het bleef uiteindelijk moeizaam 0-1. Maar moeilijke winstpartijen leveren net zoveel punten op als makkelijke, dus Valken was spekkoper. Het verslag kwam deze keer tot stand met hulpverslaggevers langs de lijn, waarvoor dank, want de vaste schrijver was als balsponsor voor een gezellige middag bij Spirit ’30-Vios W (0-2) uitgenodigd. Na afloop was er trouwens nog een hulpverslaggever, deze keer van het NHD, die ons erop wees dat Valken de kampioen van de tweede periode is geworden, omdat HSV Sport 1889 verloor en St. George gelijkspeelde. En zo werd een krappe overwinning uiteindelijk een ruime beloning.