Valken moet meerdere erkennen in DWB

Zou Valken 1 de koploper DWB een voet dwars kunnen zetten? Dat was de vraag toen beide ploegen op een zonnig hoofdveld de aftrap beleefden. Het antwoord zou ruim 90 minuten speeltijd later zijn dat DWB toch de meerdere was en zijn toppositie waarmaakte. In de eerste helft was het verschil niet waarneembaar. Valken bood DWB heel goed partij, al kwam het niet tot hele grote kansen. Kor Mantel was er nog het dichtste bij met een schot op doel, waar een voorzet eigenlijk een betere optie was geweest. DWB had af en toe een vlot lopende aanval maar wist die ook niet af te ronden met een doelpunt. Aangezien keeper Bart van Dulmen een knappe redding had bij een vrije trap waarbij de bal laag in de hoek kwam, bleef het 0-0 tot aan de rust.

Na rust zette DWB de zaken naar zijn hand. Twee keer werd er gescoord vanuit een corner en Valken had daarbij verdedigend eigenlijk beter bij de les moeten zijn. De coaches Gert Feld en Remco Wachter deden nog enkele aanvallende wissels, maar Valken kon ondanks de aanvallende intenties de tegentreffer niet produceren, al was het een aantal keren wel dichtbij een doelpunt. Vooral de, zoals altijd, ijverige Kor Mantel stichtte het nodige gevaar, maar een doelpunt voor Valken zat er deze middag niet in. Gezien alle uitslagen in de Vierde Klasse B zal Valken zich moeten richten op behoud van de vijfde plaats. Gelet op alle tegenslagen met blessures in de loop van het seizoen zou die eindrangschikking een prima prestatie zijn. Voorlopig speelt Valken alleen maar uitduels om de punten binnen te slepen om vervolgens op 21 mei – nog behoorlijk ver weg in de tijd dus – de laatste thuiswedstrijd te spelen. Winnaar DWB bleef nog even gezellig nazitten in de goedgevulde kantine, waarmee het al met al een mooie Valkendag was. De laatste thuiswedstrijd vieren we in de kantine de feestelijke seizoensafsluiting, dus zet die datum alvast maar in de agenda.