De Valken 2, niet voor niets naar Den Helder

’s Nachts om 9.00 uur stond er al 14 man sterk te wachten op onze trainer Harry.
Harry die gelukkig om 9.05 uur aan kwam rijden op zijn scooter vertelde dat hij eerst zijn helm en daarna zijn handschoenen vergeten was en ook nog moest tanken. Enfin, we moesten naar het einde van de wereld, genaamd “Den Helder”. Grijze huizen kil en koud, huizen in een blok gebouwd, je ziet er bijna nooit een mens op straat, marine mensen in een rij, de mensen lijken minder blij etc.etc. Aangekomen op het sportpark van Helder, een hele grote tribune met daaronder kleedkamers, tussen neus en lippen door hoorde je spelers met elkaar converseren “hebben ze vroeger heel hoog gespeeld ofzo?”. We moesten daar winnen, want Helder staat onder ons en door een overwinning spelen we ons al meer uit de gevarenzone.

11.00 uur.
Aftrap door de Valken en het leek wel of we niet scherp waren. De eerste 5 minuten waren wat onrustig. Na deze 5 minuten ging het gas er wat meer op en kregen we vele kansen. De eerste kans, door zichzelf gecreëerd was van Erwin Sinnige, die deze wedstrijd voor de eerste keer op de linkervleugel mocht spelen. Erwin kapt op zo’n 18 meter van het doel zijn directe tegenstander af en haalt vernietigend uit in de linker hoek. 0-1.

Niet veel later is het Frank Bokkelul Lakeman die op de middenstip Jos aanspeelt. Frank die daarbij goed coacht dat Jos door moet draaien en zelf moet gaan, wordt uitgevoerd en na een sprint zet Jos de stand op 0-2. Hierna volgen nog vele kansen van De Valken, maar de lat en de reclameborden zijn de doelwitten.

Achterin stond het weer als een huis met Ivo, Mark Boon, Mark Borst en Bonne. Toch krijgen we door slordig priekwerk op het middenveld een goal tegen. 1-2. Rust.

Na de rust kwam Tipac de Wit het veld in voor Erwin Sinnige.

De tweede helft maken wij het onszelf weer onnodig moeilijk. Verzuimen te scoren en zo een helft lang onder druk staan. Ivo haalt nog een bal van de lijn, en de paal stond ook in de weg voor de tegenstander. Met nog 5 minuten op de klok is het de jongen met “stront aan zijn schoenen” Niels Kool die van een metertje of 30, de bal in de rechterhoek draait en de eindstand op het bord zet 1-3.

Een prima overwinning gezien de stand, waarbij de verdediging weer punten pakt.