F1, strijdend ten onder, bedankt jongens !

Bekerstrijd, het bestaat echt, dat gevoel wat meer te kunnen geven als in een competitie wedstrijd. Je moest eens zien vanavond, het veel verdere Blokkers werd het vuur aan de schenen gelegd. Het maakte niet uit waar ze liepen overal op het veld kwamen ze weer een Valken speler tegen. Kansen kwamen er zelfs, niet 1, niet 2 maar meerdere.

Het in grote getale opgekomen publiek, er stonden er meer bij ons dan langs het A-veld waar het eerste een wedstrijdje balde tegen Andijk voor de Westfrieslandcup, genoot met volle teugen. Je kon zien zien dat de Amstel Malt cup meer aanzien heeft dan dat andere cuppie.

Een topper werd het, de ruststand van 0-1 gaf op zich wel de verhouding op het veld weer, maar het gaf tevens aan dat we lang niet kansloos waren. Tijdens de rust kon je merken, dat ze er echt nog zin in hadden, ze wilden al weer snel het veld op, hardlopend als een echte topper (kijk Monaco eens het veld op rennen….) Weer ging het gelijk op, in de loop van de tweede helft kon je voelen dat er een verrassing in de lucht hing en toen de 8e minuut een counter, een schouderduw, een val, ja penalty, nee geen penalty, de scheids stond er ook dichter op dan ons, tja, nu weet ik hoe Peter zich voelt als ik de A’s of B’s fluit. Geen pingel dus, even wat verwarring bij de Valken, een schot op het Valken doel, via de hand van een Valken speler ging de bal erin, 0 – 2. Dat is even een domper, de F1 wil nu ook een penalty tegen, helaas werkt het niet zo, een doelpunt gaat voor hands.
De koppies gingen weer omhoog, het kon nog, het geloof was er weer en jawel, de 12e minuut een mooie pass de diepte in, goed doorzetten van Christian en Harm en daar stond Frank die ramde de bal erin 1 – 2. Het kan nog steeds, maar toen kwam de doortastendheid van de Blokkers, een snelle counter door de verdediging, je kon zien dat de strijd zijn tol had geëist. Tik tik tik en het was 1-3 met nog maar een minuut of 4 te gaan.
Daar bleef het bij, het is niet anders, verliezen is nooit leuk, maar op deze manier hoef je je niet te schamen. Ze hebben er keihard voor gewerkt.
Na Andijk (13-0), Opperdoes (10-0), Dindua (5-1) en Zoauven (4-0) werden we dus uit de het bekertje geknikkerd door de Blokkers F1. Een hele mooie reeks lijkt me.

Bedankt jongens, namens mij en het publiek denk ik die een prachtige wedstrijd hebben gezien.

Zaterdag gaan we er weer voor, 10.00 thuis tegen de….. Valken….