Gelijkspel in Blokker bied perspectief voor Valken 5

Tegen Blokkers 9, ook tegenstander in de competitie in het aanstaande seizoen, speelde Valken 5 vandaag de eerste (en laatste) wedstrijd in de oefencampagne.

Het officiƫle debuut van Dennis de Wit werd absoluut geen sof. Dennis speelde vandaag laatste man, stond linksback en linkshalf en speelde een puike partij. Ditzelfde geldt voor doelman John Beemster die met een behoorlijk aantal zeer goede reddingen de Blokkersche aanval wist te peraren.

Na 10 minuten spel wel een goal voor de geel-zwarten. De linkshalf haalt van 44.32 meter uit en de bal verdwijnt pardoes achter John. Niet veel later wordt het ook nog 2-0.

Vlak voor rust krijgen de helden een corner die door Ome Jos genomen wordt. Zijn broer Peter gaat richting eerste paal en komt voor verdediger en keeper en scoort puik met het hoofd.

Na rust komt Valken op 2-2 na een goede actie van Freggle die aflegt op Martin die de keeper op het verkeerde been zet.

Niet veel later wordt het weer 2-3 maar het is Ome Jos die met een bekeken schot in de verre hoek zijn eerste treffer van het seizoen maakt.

Al met al een goede pot van Valken 5 waarin goede combinaties te zien waren. Het – hoofdzakelijk zwangere – publiek, dat wederom in zeer grote getalen was opgekomen op deze wedstrijd heeft genoten langs de lijn en dat is heel wat waard.

5 September de eerste wedstrijd die zeer waarschijnlijk al weer van het programma wordt gehaald doordat de brede selectie van Coach Kale Henkie dan al flink uitgedunt is wegens vakantie verplichtingen en drankfestiviteiten.