Vitesse behoudt koppositie na overwinning op Valken

Vitesse behoudt koppositie na overwinning op De Valken

Van tegenstander De Valken was vooral bekend dat het zowel voor als achter uitstekend op de ‘nul’ kan spelen.
Toch heeft Vitesse slechts de eerste 10 minuten van de wedstrijd nodig gehad om De Valken op de knieen te krijgen.

Al na 1 minuut was het Martin Groentjes die de score opende uit een vrije trap op 20 meter van het vijandelijk doel nadat Robbert Jan Stuifbergen op dezelfde plek de doorgang werd belet. Een heerlijke opsteker dus.

Vitesse bleef na deze vroege treffer druk zetten en dit resulteerde na 10 minuten in het tweede doelpunt.
Sipke Ruijter werd op rechts weggestuurd, en kon vrije naar de achterlijn oprukken.
Zijn voorzet werd in eerste instantie door Martin Groentjes maar half geraakt, waarna de bal voor de voeten van Robbert Jan Stuifbergen caramboleerde. Hij twijfelde geen seconde en haalde verwoestend uit, 2 – 0.

Ook hierna bleef Vitesse druk uitoefenen en werd vooral gevaarlijk via Sipke Ruijter op de rechterflank. Het vizier van de spitsen stond echter niet meer op scherp en met 2 – 0 werd er gerust.

Over de tweede helft valt eigenlijk niet veel meer te vertellen.
Vitesse hoefde niet echt meer en De Valken probeerde het wel maar werd zelden gevaarlijk.
Wel kreeg Vitesse nog enkele kansen en er werd door Lennert Beentjes nog 3 – 0 aangetekend, nadat de scheidsrechter een vlagsignaal van zijn assistent van De Valken had weggewoven.
De scheidsrechter kwam hier echter op terug na even met zijn collega in conclaaf te zijn gegaan.

Wederom een overwinning dus. Volgende week uit naar Koedijk, dat afgelopen weekend zijn eerste zege behaalde.
Opgepast dus voor Vitesse, want als er een koe over de dijk is ………….

Opstelling Vitesse ’22: Marcel Koekkoek; Marco Jonker, Bart Kuilman (Rik van de Bosch), Dennis Bakker en Marc Vermorken;
Sipke Ruijter, Tom Spil en Rob Touber; Lennert Beentjes, Robbert Jan Stuifbergen (Gert Jan Zonneveld) en Martin Groentjes (Mike van Vliet).

Uitslag: 2 – 0