Nipt verlies, dus top 3 (tijdelijk) uit beeld

De 10e competitiewedstrijd was uit tegen SRC uit Schagen, die weliswaar 2 plaatsen lager stonden (wij 4e, zij 6e ), maar wel met 1 verliespunt minder dan ons. We wisten dus dat we volop aan de bak moesten om de punten mee naar Hem te nemen.
Omdat we om 14.00 uur moesten spelen, stond onze trainer voor het dilemma met wie hij mee zou gaan: Valken 1 (ook uit om 14.00 en wel tegen Alc. Vitrix) of met de dames. Na rijp beraad en heel lang twijfelen, koos hij er uiteindelijk toch voor Valken 1 en liet dus de coaching van de dames vandaag over aan Patrick H.
Aangezien onze trainer normaal ook onze verslagen op de site schrijft, volgt hier nu een (iets korter als gewoonlijk) verslag van Patrick:
1e helft: Valken had in het 1e kwartier 4 a 5 100% kansen o.a. Myra alleen op de keeper af en een kopbal van Patricia tegen de lat. Hij ging er niet in en na 20 minuten kwamen we ongelukkig achter met 1-0. Daarna hebben we nog wel wat kansjes gehad en eigenlijk was de hele eerste helft voor ons, maar de bal wou er gewoon niet in. Ruststand derhalve 1-0 voor SRC.
2e helft: SRC begon scherper aan de 2e helft en zij kregen ook kansen. Na een misverstand bij hen, maakte Patricia de 1-1. Helaas moest Grietje 2 minuten daarna ook vissen; onze verdediging sprong niet mee en dat betekende 2-1 voor SRC.
SRC was in de 2e helft iets beter. Ik moet zeggen dat we goed gevoetbald hebben en vooral ook goed gecoacht in het veld. Een gelijkspel had terecht geweest, maar we hebben het in de 1e helft laten liggen. Rest mij nog te vermelden, dat Sanne L. wel aardig inviel (zo goed, Sanne??)
Tot zover het verslag van Patrick.
Dit verlies betekent dat we zakken naar de 5e plaats en de top 3 een beetje uit beeld dreigt te raken. Toch blijf ik van mening, dat we uiteindelijk wel in de top 3 kunnen terechtkomen en wel door te blijven trainen en vooral ook door er zelf in te blijven geloven!
Komende 2 weken spelen we tegen de nrs. 2 en 1 en dat betekent opnieuw zware wedstrijden, maar we gaan ervoor!
Ook het 1e verloor (met 3-2) en al met al was het voor ondergetekende (die nog steeds heel slecht tegen zijn verlies kan) een behoorlijke KU… oh sorry BAALzondag!