Valken 2 vernedert koploper Vitesse 22 3

Het jaar 2005 is voor Valken 2 in competitieverband uitstekend begonnen.

Met maar liefst 11-1!!!! wordt Vitesse ’22 3 naar huis gestuurd. U leest het goed, 11-1. Vitesse ’22 was voor aanvang van deze wedstrijd mede-koploper maar loopt na deze monsterscore een aardige deuk op daar het op het einde wel eens op doelsaldo beslist kan worden.

Valken 2 begint furieus aan de wedstrijd. Al binnen 2 minuten ligt de bal in het netje. Het is Frank Lakeman die zijn eerste balcontact met een gelukje ziet binnengaan.

Na 15 minuten is het Mark Ruiter die zijn goaltje mee pikt, gevolgd door tweemaal Jos Dalmulder die beide keren de buitenspelval omzeilt.

Na de 2-0 komt Vitesse echter met 10 man te staan. Een vrije trap op de hoek van de 16 wordt door de scheidsrechter bestraft met een gele kaart voor de rechtsmidden. Staand in de muur stapt hij te vroeg en de – ietwat kinderachtig gegeven – 2e gele kaart betekend een uitsluiting.

De rust wordt bereikt met 4-0.

Na rust gaat Valken vrolijk verder. De toeschouwers (+/- 35) zien de ene andere goal in het voordeel van de rood-groenen vallen.

Grote man aan thuiszijde is spits Jos Dalmulder die vandaag 7 maal het net weet te vinden. De eerste 5 na rust zijn van zijn makelij. Waarbij de 8e wel heel erg mooi is, dieptebal uit de luchtgeplukt, een keer stuiteren en over de keeper lobben.

Gerard Laan heeft de verwoestende uithaal die de 9-0 betekend. Raakte hij eerder al van 16 meter de lat, het doel trilt nu nog, 5 minuten later is het wel raak als hij een afgeslagen bal van Jos Dalmulder inpegelt.

Jos mag zijn 7e maken van de 11 meter. Dolph stoomde weer eens op en wordt bij de achterlijn, binnen het strafschop gebied neergehaald. Jos faalt niet, 10-0.

Vitesse redt de spreekwoordelijke eer door de 10-1 te maken na een rommelige situatie achterin bij Valken.

Het slotakkoord is voor linksback Dolph Karel. In de laatste minuten gaat hij veelvuldig mee naar voren en het gekeerde schot van Gerard Laan belandt bij Doffel en hij zorgt voor de 11-1!

Conclusie: Een wel heel erg zwak Vitesse had niets in te brengen tegen het collectief van Valken. Valken speelde heel rustig mede door de terugkeer van routiniers Kees van der Jagt en Gerard Laan. Tel daarbij op dat Jos Dalmulder ontekent was, vandaag niemand verzaakt en Doelman Dekker bijna niets te doen kreeg en Valken 2 wint eenvoudig.

Een mooie eerste prestatie in 2005 voor geslaagde coach Harrie Sierkstra die nu ook zijn oefenmeester III op zak heeft, gefeliciteerd!