C1 walst over DES

C1 heeft haar laatste competitiewedstrijd ruim gewonnen van DES uit Sijbekarspel, die niet naar Hem was gekomen om zich te laten inmaken, ruststand was slechts 1-0.

Valken begon aarzelend in de verrassende opstelling: zo speelde spits Sam als doelverdediger, spelverdeler Edwin als laatste man, laatste man Jelle als centrale middenvelder en doelman Mark als spits. DES mocht dus even voelen dat ze kansen hadden in de openingsfase, daarna was het eigenlijk de gehele wedstrijd Valken dat heerste en met name in de eerste helft tot fantastisch positiespel kwam, alleen van de zeven kansen ging er slechts een in, gescoord uit een vrije trap door Edwin, ruststand dus 1-0.

Na rust scoorde Mark Charisteas de 2-0 en vlak daarna maakte Rick de 3-0 en leek de wedstrijd gespeeld. DES kwam nog even terug in de wedstrijd 3-1 en het had nog erger kunnen worden voor De Valken als de scheidsrechter een penalty had gegeven aan DES na vasthouden van een DES-aanvaller in de zestien. Rick maakte 4-1, Bas 5-1 en wederom Mark Charisteas de 6-1. Vooral de laatste treffer was van buitengewone schoonheid: Bas brak door op rechts, gaf voor op Mark die laag inkoppend schitterend scoorde.

Op welke plaats we eindigen is nog onzeker, omdat de medekoplopers nog een tot vijf wedstrijden moeten spelen, wel bij de eerste vier, dus we zijn verzekerd van UEFA-cup en misschien nog een tweede plaats, dan spelen we in augustus voorronde Champignon League.

De meeste spelers zullen volgend jaar overgaan naar de B’s, kunnen zich daar verder ontwikkelen en daarbij veel succes toegewenst.

Valken C1: Mark Hooijberg, Jelle de Groot, Mats Houtman, Ron Boon, Rens Zuurbier, Edwin Visser, Robert Langedijk, Chris Wijsman, Erik Appelman, Tijmen Groot, Rick Raven , Sam Vroling,Bas Cagliardi.