Prima overwinning en een droom komt uit ……..

De 12e wedstrijd was wederom thuis en wel tegen Apollo 68 uit Hensbroek. Vorig jaar wonnen we daar 2x dik van, maar dit seizoen doen ze het tot nu toe een stuk beter en stonden voor deze wedstrijd op de derde plaats met 3 punten minder dan wij. De trainer keek nog even kort terug op de wedstrijd tegen Koedijk en constateerde nogmaals dat we met name op bassis van de 2e helft verdiend verloren hadden en dat we nu weer de draad moesten oppakken en vol aan de bak moesten. Hij vond de trainingsopkomst redelijk goed (kan altijd beter) en misschien net zo belangrijk, hij vond dat er goed getraind werd en vooral ook (weer) met plezier (en dat moet altijd nog de basis zijn!!)
Achterin was alles wel bekend, alleen moest Sylvia pas echt stoppen met ballen pakken als er daadwerkelijk gefloten was, zodat zij alleen zaterdag en niet ook op zondag open huis had!
Hoewel de tweede helft tegen Koedijk niet echt een maatstaf was, vond de trainer toch, dat hoe moeilijk we het ook soms hebben, we toch minimaal 2 aanspeelpunten voorin moeten houden om dan de bal vast te houden tot de aansluiting daar was. Ook Patricia moest waar mogelijk wat meer vooruit gaan spelen en dus wat korter achter de spitsen. Tot slot nogmaals het verzoek om soms wat rustiger te voetballen en ook wat meer te praten, vragen en te coachen.
Als wissel begonnen Liesbeth, Bianca en Mandy, terwijl Gesina, Sanne L en ook Chantal nog geblesseerd waren. De trainer had nog wel 1 verrassing in de opstelling en dat was dat Danielle als rechtsbuiten zou beginnen. Hoe deze verrassing tot stand is gekomen, is inmiddels wel bekend en na het lezen van dit verslag, zal een ieder begrijpen, dat de trainer wellicht meer van dit soort gesprekken zal willen voeren, dus wie weet.
Onder leiding van scheids Co (goed om te horen dat het weer wat beter met Rina gaat!) begonnen we in het beroemde C-stadion gelijk goed aan de wedstrijd, wat in de 5e minuut al een corner opleverde, die goed werd genomen door Danielle, maar niemand zette zijn voet of hoofd tegen de bal. Gelijk daarna had Jolene een goede kans, maar ze mikte net naast. Omdat we toch weer met teveel mensen voor de bal liepen te voetballen, kreeg Apollo kort daarna via een counter een goede kans, maar op het laatste moment kon Kim nog net redden ten koste van een corner. In de 11e minuut gaf Danielle een goede voorzet die in eerste instantie werd weggewerkt, maar de rebound van Guda kwam via het hoofd van Patricia opnieuw bij Danielle terecht, die fraai inschoot: 1-0. Helaas maakte Kim in de 20e minuut een foutje dat onmiddellijk werd afgestraft door Apollo: 1-1. Daarna waren wij weer sterker, maar schoten van Guda, Patricia en Danielle gingen naast of over, zodat we met 1-1 gingen rusten.
In de rust gaf de trainer aan dat het redelijk goed ging, maar dat we af en toe toch nog te onrustig speelden. Ook moesten we meer de vrije man op het middenveld (Patricia) aanspelen en toch ook scherper voor de goal zijn, zodat we niet alleen kansen krijgen, maar juist ook doelpunten! Bianca ging linksvoor spelen en Guda in de spits en reeds in de 1e minuut na rust kreeg Patricia een schietkans, maar de bal ging net over het doel. Na 5 minuten was het toch raak: Bianca zette goed door op links en hun terugspeelbal werd onderschept door Danielle, die daarna simpel de 2-1 kon maken. Na ongeveer een kwartier gaf Guda een goede pas op Danielle, die 3-1 maakte en kort daarna was het Guda zelf, die via-via de 4-1 op het bord bracht (ik tel hem niet als ed-tje, maar als goal voor Guda, zodat het op de topscoorderslijst ook lekker spannend blijft!) In de 20e minuut pikte ook Patricia haar gebruikelijke doelpunt mee door fraai van afstand te scoren:5-1. Na een halfuur was het opnieuw Danielle (wat een energie opeens!) die wederom goed doorzette en toen de keepster de bal losliet, was zij het die de 6-1 scoorde en haar vierde van de wedstrijd. Ze had er zelfs nog wel 1 of 2 meer kunnen maken, maar helaas lukte dat niet.
Conclusie: een prima herstel na de nederlaag van vorige week en vooral een uitstekende 2e helft, ook van onze verdediging, omdat die met name in de tweede helft zeer weinig te doen kregen en om dan toch geconcentreerd en vanuit je eigen positie te blijven voetballen is niet altijd even makkelijk.
Grote uitblinkster was natuurlijk toch onze Daantje met haar werklust en vooral ook haar 4 doelpunten, dus ik zeg maar zo tegen haar: tot zaterdagmiddag om 5 uur/ half 6!!!!
We blijven 2e en hebben maar liefst 12 punten meer dan vorig seizoen na 12 wedstrijden, terwijl ons doelsaldo nu +15 is tegenover -2 vorig seizoen. Komende zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop en ik reken erop, dat we er alles aan gaan doen ook deze te winnen, zodat we de koploper blijven volgen tot deze ook nog een keer een misstap maakt!